SINT-PIETERS-LEEUW - Buslijn 172 mag niet afgeschaft worden

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Buslijn 172 mag niet afgeschaft worden

De_lijn_algemeen_p200
Repro EP

De schepenen Fons Geeroms en Kathleen D’Herde (Open VLD) hebben bij De Lijn aangedrongen om buslijn 172 te laten zoals ze nu is. Het is de enige rechtstreekse verbinding die de inwoners van de deelgemeenten Ruisbroek en Vlezenbeek hebben met het centrum van Sint-Pieters-Leeuw.

“Wij hebben er begrip voor dat ook De Lijn moet besparen en dat lijnen of ritten met een lage bezettingsgraad een aangepaste frequentie krijgen. Alhoewel lijn 172 een vrij lage bezettingsgraad heeft, komt ze toch tegemoet aan een sociale noodzaak: het is de enige rechtstreekse verbinding die de inwoners van de deelgemeenten Ruisbroek en Vlezenbeek hebben met het centrum van de gemeente. Wij willen beklemtonen dat het vooral gepensioneerden zijn die gebruik maken van lijn 172 en die worden o.i. NIET geregistreerd bij het opstappen”, zeggen beiden
 
Het is sociaal onaanvaardbaar dat inwoners uit Ruisbroek zich eerst naar Halle of Brussel moeten begeven om naar het gemeentehuis of het ziekenhuis Inkendaal te kunnen gaan; inwoners uit Vlezenbeek alleen op donderdag ( met de marktbus ) naar het centrum van de gemeente kunnen gaan en alleen via Brussel naar het St.- Elisabeth-ziekenhuis.Door de afschaffing van buslijn 172 zullen inwoners van beide deelgemeenten ook problemen krijgen om zich naar het nieuwe politiegebouw op de Pepingensesteenweg 250 te begeven.
 
“Om aan de hierboven geschetste problematiek te verhelpen, willen wij met aandrang vragen dat De Lijn terugkomt op de beslissing tot afschaffing van lijn 172, die wij onaanvaaardbaar vinden omdat er geen parallelle buslijn bestaat en omdat er van overlapping van buslijnen geen sprake is. Daarom stellen wij voor, besparingsmaatregelen indachtig, buslijn 172 te laten
bestaan en per weekdag twee ritten te voorzien in de voormiddag en twee in de namiddag; op zaterdag en op zon- en feestdagen twee ritten te voorzien in de namiddag en eventueel het systeem " belbus " te overwegen voor deze regio” zeggen Geeroms en D’Herde..
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2012
Felix Merckx
Repro E P
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief