RUISBROEK - Jongerenwerking 1601 genomineerd voor Prijs Armoede Uitsluiten van Welzijnszorg vzw

C21

RUISBROEK - Jongerenwerking 1601 genomineerd voor Prijs Armoede Uitsluiten van Welzijnszorg vzw

Editiepajot_spl_ruisbroek_foto_merckx
Foto archief Felix Merckx

Welzijnszorg vzw wil armoede en sociale uitsluiting in Vlaanderen en Brussel zichtbaar maken, voorkomen en bestrijden. Dat doen ze onder meer door jaarlijks ruim 150 lokale en regionale initiatieven die armoede tegengaan, te ondersteunen. De jaarlijkse Prijs Armoede Uitsluiten zet deze mensen en initiatieven die zich engageren tegen armoede, in de kijker. Voor deze prijs is ook een project uit het Pajottenland/De Zennevallei genomineerd: jongerenwerking 1601 in Ruisbroek (Sint-Pieters-Leeuw).

Anno 2009 stelde het jeugdwerk in Ruisbroek niet veel meer voor. Enkele Ruisbroekse jongeren verenigden zich en stapten naar de jeugddienst met de vraag om een eigen werking. Na veel overleg werd De jongerenwerking “1601” geboren. In 2009 vonden enkele losse activiteiten plaats en sinds 2010 opende het lokaal de deuren. Een vormingswerker van Groep INTRO vzw Vlaams-Brabant is iedere woensdagnamiddag aanwezig. De bedoeling is om op termijn de verantwoordelijkheid van het lokaal en de werking over te dragen aan de jongeren zelf. Tot nu toe telt de ledenlijst van dit project meer dan 130 verschillende namen. De bezoekers zijn van zeer diverse origine: Portugezen, Spanjaarden, Belgen, Marokkanen,…..
Dit initiatief werd genomineerd omdat men aardig op weg is om de doelstelling - zgn. “hangjongeren” een plek geven - te bereiken. Eén van de succesfactoren is zeker de samenwerking met de verschillende (gemeentelijke) partners. De ambitie is er om de hele buurt te betrekken en de jongeren op een positieve manier naar buiten te laten komen. De manier waarop Groep INTRO vzw regio Vlaams-Brabant tewerk gegaan is, kan een voorbeeld zijn voor andere plaatsen: gemeentelijke jeugddiensten en het provinciaal team jongerenwerking van Groep INTRO kunnen de handen in elkaar slaan.

De Prijs Armoede Uitsluiten 2012, ter waarde van 12.500 euro, wordt uitgereikt op zaterdag 2 juni  om 12 uur, in aanwezigheid van minister Steven Vanackere. Dit gaat door in het Huis van het Nederlands in Brussel vanaf 12.00 uur.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mei 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief