SINT-PIETERS-LEEUW - Grote baas van Brantano doet de ronde van al zijn winkels per fiets

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Grote baas van Brantano doet de ronde van al zijn winkels per fiets

Editiepajot_spl_brantano_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_spl_brantano_2_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_spl_brantano_3_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 

De grote baas van Brantano, Stefaan Van Weyenbergh doet, over een paar weken gespreid, de tour van al zijn winkels (Macintosh tour ) met de fiets . In totaal zijner dat 169. In elke winkel geeft hij een cheque van 250 euro af voor een goed doel.

In de winkel in Sint-Pieters-Leeuw was de cheque voor FriS. Friends & Scream United, afgekort FriS, is een sportvereniging voor kinderen en volwassenen met een beperking in Vlaams-Brabant en Brussel.  De filosofie van FriS is eenvoudig: iedereen die wil sporten en om één of andere reden niet volwaardig aan bod komt in een valide sportclub, is van harte welkom. En dat ongeacht zijn of haar taal, geslacht, leeftijd, nationaliteit, huidskleur, godsdienst of aard van de beperking
Stefaan heeft momenteel al 90 winkels aangedaan en doet 8 winkels per dag. Als zijn tocht er zal opzitten zal hij een 2.000 km gefietst hebben. Dagelijks leg hij tussen de 60 en de 155 kilometer af, en dat zonder specifieke voorbereiding. “Alleen de Ronde van Vlaanderen heb ik als voorbereiding gereden”, zegde hij ons.
Waarom hij dat allemaal doet, “Het is een manier om het lokale team te motiveren en ook om te tonen dat zij het hart op de goede plaats heeft. Elke winkel heeft ook zijn eigen goed doel mogen kiezen”, zegde Stefaan Van Weyenbergh.
Aan de vestiging in Sint-Pieters-Leeuw werd hij opgewacht door enkele Leeuwse Wielertoeristen. Zij vergezelden hem ook naar zijn volgende vestiging en dat was Drogenbos
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mei 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief