SINT-PIETERS-LEEUW - Het “Leeuws Leeuwke” werd geproefd en goed bevonden

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Het “Leeuws Leeuwke” werd geproefd en goed bevonden

Editiepajot_spl_koekjes_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_spl_koekjes_2_foto_merckx
Foto © Felix Merkx
 

Het “Leeuws Leeuwke” werd geproefd en goed bevonden Het koekje kreeg de naam “Leeuw Leeuwke” mee. Het verwijst naar de gemeente Sint-Pieters-Leeuw en ook naar de leeuw die in het wapenschild van de gemeente staat.

De eerste exemplaren werden voorgesteld en geproefd door de pers. Voor de eigenlijke commercialisatie van het koekje zal men nog moeten wachten tot de jaarmarkt in de maand november. Het moet immers nog verder op punt gesteld worden, er moeten ook nog tal van vergunningen verkregen worde en er moet ook nog één of meerdere bakkesr gevonden worden die het koekje willen bakken. Zowel Luc als Guido zijn bereid hun recept te geven aan Leeuwse bakkers die het koekje willen bakken.
Luc Van Ruysevelt: “Bij mij rijpte al lang het idee om iets typisch voor Sint-Pieters-Leeuw op de markt te brengen. Ik heb dan gekozen voor een koekje dat kan dienen zowel voor het ontbijt als het vieruurtje. Ik maakte de voedingssiliconen vormen voor het bakken en voor de samenstelling van het deeg zelf zette ik Guido Devillé in”.
In het koekje zit naast bloem, eieren, suiker en vetstof ook nog streekproducten in. Zo kunnen er koekjes gemaakt worden met boerenwormkruid, gestes van citroen en appelsienen, aardbeien en een streekalcohol om alles nog meer op smaak te brengen.
Moest het koekje gecommercialiseerd kunnen worden zou een deel van de opbrengst gaan naar ‘bakkers voor Afrika’, een werk waarvoor Guido Devillé zich inzet en meerdere keren per jaar naar Afrika trekt om er straatkinderen het beroep van bakker te leren. Hij vertrekt dan steeds met goed gevulde koffers, die hij daar dan achterlaat.
Het ligt ook in de bedoeling om het koekje te laten er kennen als streekproduct.
Eind dit jaar zal er in Leeuw ‘Artebel’ georganiseerd worden. Het wordt een gezellige avond met wijn en hesp (die in Leeuw gemaakt worden) en waar ook de Leeuwse Leeuwkes niet zullen op ontbreken. Het geheel zal overgoten worden met een cultureel sausje (proza, poëzie, boekbespreking,…)
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mei 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief