SINT-PIETERS-LEEUW - Jan Ruusbroec zegt nu iedereen ‘goeiedag’

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Jan Ruusbroec zegt nu iedereen ‘goeiedag’

Editiepajot_spl_ruusbroek_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_spl_ruusbroek_2_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Op 21 mei begon de veertiendaagse van de goeiedag! Dit is een organisatie van het weekblad "Klasse".In de  Vrije Basisschool Jan Ruusbroec werden zowel kinderen als ouders gemotiveerd om steeds goeiedag te zeggen tegen elkaar.

Directrice Greta Muylaert: “ Raar hé! Vroeger kende elk zijn buur en was het heel gewoon dat je elkaar groette. In onze moderne tijd zijn we zo gehaast en leven we zo erg naast elkaar heen dat we het afgeleerd hebben. Weet je nog wat het is? Een stevige handdruk, een vriendelijk knikje, een warme knuffel, een zachte zoen, een bescheiden knipoogje ,een brede lach. Kies zelf maar waar je voor gaat! Het hangt af van de situatie, de plaats en de persoon welke vorm van goeiedag je kiest”.
Daarop wilde het schoolteam de leerlingen en ook hun ouders attent maken. In elke klas werd er een klasgesprek gehouden over "goeiedag zeggen". Vooral werden de leerlingen gemotiveerd om zelf altijd en overal het goede voorbeeld te geven. De kinderen van de onderbouw kregen een "goeiedaghand" mee naar huis. Deze hand konden ze in de auto gebruiken om te groeten door te zwaaien naar de andere weggebruikers. De leerlingen van de bovenbouw namen een kettingbrief mee naar huis. Deze brief ging rond bij vele mensen.
Het hoogtepunt van de veertiendaagse was zingen en dansen op de tonen van "goeiemorgen morgen" van Nicole en Hugo. Niet alleen de grotere klassen maar ook de kleuters hadden een liedje en dansje geleerd over goeiedag zeggen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mei 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief