SINT-PIETERS-LEEUW - Brochure om streekproducten beter te laten kennen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Brochure om streekproducten beter te laten kennen

Editiepajot_spl_brochure_1_foto_merckx
Paul Vleminckx (Streekproducten Vlaams-Brabant), Jean-Pol Olbrechts (Gedeputeerde), Michel Doomst (Pajottenland +) en Thomas Locus (Bistro Margot) stellen de nieuwe brochure voor (Foto's © Felix Merckx)
 
Editiepajot_spl_brochure_2_foto_merckx
De deelnemers aan de streekproductenbeurs (Foto © Felix Merckx)
 
Editiepajot_spl_brochure_3_foto_merckx
Eén van de deelnemers, Johny van het Halse streekproductencentrum. (Foto © Felix Merckx)
 

De vzw Streekproducten Vlaams-Brabant, Pajottenland+ vzw en de provincie Vlaams-Brabant organiseerden een exclusieve streekproductenbeurs  in de Casy in Vlezenbeek die vooral bestemd was voor mensen uit de Horeca. Tijdens de beurs werd de streekproductenbrochure 'Breng smaak in uw zaak' voor horeca- en logiesuitbaters gelanceerd.

Tijdens de Straffe Streek Beurs Pajottenland stelden producenten uit het Pajottenland en het Hageland hun streekproducten voor aan uitbaters en zaakvoerders uit de horeca, logies, verkooppunten, bedrijven en gemeenten.
'Met deze beurs willen we onze streekproducten promoten. Deze streekeigen producten bepalen nee het imago en de naambekendheid van Vlaams-Brabant in het algemeen en het Paiottenland in het bijzonder', zegde Jean-Pol 0lbrechts, gedeputeerde voor economie.
'Wie streekproducten op de kaart zet, maakï een sterk statement dat zijn klanten of gasten zeker zullen waarderen. Bovendien steunt men de lokale economie en dat komt de hele regio ten goede. En wat heel belangrijk is: streekproducten zijn erg lekker en er is keuze genoeg. We willen uitbaters van horeca en logies overtuigen om onze duurzame en ambachtelijke kwaliteitsproducten te gebruiken in hun zaak', zegde Paul Vleminckx, voorzitter van Streekproducten Vlaams-Brabant vzw.
Daarom werd voor deze doelgroep een brochure uitgegeven. In. deze brochure vinden ze inspiratie over wat men kan doen met lokale lekkernijen
De Straffe Streek Beurs Pajottenland en de brochure kaderen in het project 'Regional Branding Pajottenland'.
'Via dit project kunnen we met Europese subsidies de streekeigene karakteristieken van het Pajotteland in de verf zetten. Zo werken we aan het imago en de naambekendheid van de streek. Ook andere plattelandsprojecten in het Pajottenland kunnen een subsidie tot 65 procent van de kostprijs krijgen van de provincie, het Vlaamse gewest en de Europese Unle. Dat kan omdat het Paiottenland erkend is als Leader gebied, en leader is een Europees subsidiëringsprogramma voor plattelandsontwikkeling, ” besluit Michel Doomst, voorzitter van Pajottenland+ vzw,
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jun 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief