SINT-PIETERS-LEEUW - Olympische week in WZC Sint-Antonius

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Olympische week in WZC Sint-Antonius

Editiepajot_leeus_antonius_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_leeus_antonius2__foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_leeus_antonius3___foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 

Voor de senioren van WZC Sint-Antonius zijn de Olympische spelen al voorbij. Een ganse week hebben zij aan sport gedaan en op het einde kregen zij hun medaille uit de handen van Erica Coppey uit Sint-Pieters-Leeuw. Zij zit in de preselectie van de hockeyploeg.

Bij de opening van de sportweek  werd een gezondheidsdrankje aangeboden en liepen de kinderen van de aanpalende Don Boscoschool een estafette in de gangen van het zorgcentrum.
De senioren deden aan boksen, kogelstoten, discuswerpen, voetbal en bowling met de Wii.
Gedurende gans de week kon men bij de kinesisten kilometers bijeen fietsen voor het goede doel en dat waren er 195 in totaal. Een cheque van 200 euo werd overhandigd aan de Vlaamse Liga tegen Kanker gesponsord door directeur Herman De Vriese.
Erica Coppey (20) die in de preselectie van de dames hockeyploeg voor Londen 2012 zit kwam de medailles aan de residenten officieel uitreiken.
Erica Coppey moet nog tot 8 juli wachten om officieel te weten of ze mee mag naar Londen. Momenteel zit ze bij de 21 kanshebbers. Hiervan mogen er 16 effectieve mee en 2 reserves.
Erica Coppey: “Voor mij is het een droom van toen ik 8 jaar was om eens te kunnen deelnemen aan de Olympische spelen. Ik doe nu al 16 jaar aan hockey”.
Momenteel is zij aangesloten bij Dragons Brasschaat.
Zij zit in haar derde jaar geneeskunde en moet haar zware studies combineren met zowat 15 uren sport in de week. Buiten de trainingen in Brasschaat met haar club moet ze wekelijks ook nog 2 tot 3 keer trainen met de nationale ploeg in Boom of Kontich en moet ze ook nog naar de krachttraining.
Erica Coppeye: “Voor mij is hockey werkelijk een passie. Buiten studeren en hockey heb ik voor niets anders tijd”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief