SINT-PIETERS-LEEUW - Grandioos succes voor zwemmarathon

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Grandioos succes voor zwemmarathon

Editiepajot_zwemmen_1_foto_merckx
 
Editiepajot_zwemmen_2_foto_merckx
 

434 deelnemers zwemmen 9.784,13 euro bijéén voor FriS

De opbrengst van de jaarlijkse 24 uren zwemmarathon, georganiseerd door de Leeuwse sportdienst ging dit jaar naar FriS (Friiends & Scream United), een sportvereniging voor kinderen en volwassenen met een beperking in Vlaams-Brabant en Brussel (www.frisseclub.net).
Marc Peeters, oprichter en secretaris van FriS mocht uit de handen van schepen van Sport Jos Speeckaert (CD&V) een cheque van 9.784,13 euro ontvangen. Dit geld werd samengebracht door 105 sponsers

Voor de organisatie van deze zwemmarathon kreeg de sportdienst dit jaar de hulp van Inneke Dedobbeleer, studente lichamelijke opvoeding aan EHSAL PARNAS.

Mede dank zij de immense reclamecampagne van de mensen van vzw FRiS en hun sympathisanten en mede dank zij hun enorme inzet om sponsors te vinden werd deze marathon een groot succes op alle gebied.

Nog nooit kwamen er zoveel zwemmers (434) naar het zwembad en nog nooit werden er op de verschillende edities zoveel kilometers (1.613,05)  gezwommen. Dit alles was goed voor het recordbedrag van 9.784,13 euro.

De meest kilometers (30,20 kilometer) werden gezwommen door Joeri Van Simaey. Luc Vanwansele zwom 28 kilometer en Bart Januarius 24 kilometer.

De oudste deelnemer was de 88-jarige Jean-Baptist Roosemont en de jongste was Odysée Van Drogenbroeck. Zij werd geboren op 5 januari 2007.

Meer info over FRiS op www.frisseclub.net

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 nov 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief