SINT-PIETERS-LEEUW - Muziekvereniging Sint-Cecilia stelt bandonium en accordeon in de kijker op Sylvesterconcert

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Muziekvereniging Sint-Cecilia stelt bandonium en accordeon in de kijker op Sylvesterconcert

Editiepajot_bandolium_foto_merckx
 

Muziekvereniging Sint-Cecilia stelt op zijn Sylvesterconcert op zondag 28 december de bandonium en de accordeon in de kijker. Hiervoor doen ze een beroep op Rony Verbiest, een autoriteit op sax, accordeon en bandonium.

Tot voor kort was Muziekvereniging Sint-Cecilia een fanfare die opgericht werd in 1876. Doordat de klarinetten en bugels er naast elkaar zitten, kan het geen harmonie of geen fanfare meer genoemd worden en werd gekozen voor de naam muziekvereniging. In feite is het een concertband.

Momenteel telt de vereniging een vijftigtal muzikanten die elke donderdag repeteren in zaal Moriau aan de Rink in Sint-Pieters-Leeuw en dit onder de leiding van Pol Boudiaudhy. Wie interesse heeft in het bespelen van een muziekinstrument kan zich daar elke donderdag vanaf 19.30 uur aanmelden.

Opvallend is dat er ook veel jeugd achter de pupitters zit, wat een geruststellende gedachte is voor wat de toekomst betreft. De vereniging zorgt zelf voor de opleiding van de jeugd.

RONY VERBIEST
Voor hun prestigieus eindejaarsconcert, met als thema ‘Van de Argentijnse tango naar de Franse accordeon’ op zondag 28 december om 16 uur in de zaal van RVT Sint-Antonius in de Jules Sermonstraat in Sint-Pieters-Leeuw deed Muziekvereniging Sint-Cecilia een beroep op Rony Verbiest. Hij bespeelde vroeger de saxofoon in de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen, had een eigen jazz-band (Cool Mood) en werd vanaf 1990 een Europees topmuzikant op accordeon. Deed accordeon-optredens in duet met Antje De Boeck en is een autoriteit op sax, accordeon en bandonium.

Een kaartje aan de kassa kost 7 euro en in voorverkoop bij alle muzikanten en in het lokaal, café Moriau aan de Rink, kost het 5 euro.

Contact: Willy Nechelput op 0473 43 25 11
 http://www.cecilialeeuw.centerall.com  - willy.nechelput@telenet.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 dec 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief