SINT-PIETERS-LEEUW - Gastgezin voor 20 personen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Gastgezin voor 20 personen

Colpaert_vlezenbeek_opvanggezin_1
 

Duizenden jongeren kwamen naar ons land voor de grote Taizéviering in Brussel. Bij Manu Raigoso in Vlezenbeek vonden een twintigtal jongeren een opvanggezin. Op vrijdag vertrokken de jongeren terug naar hun land, Manu mist hen nu al en hoopt dat ze nog ooit eens terugkomen. Dan nodig ik er geen twintig maar dertig jongeren uit vertelde hij ons.

Voor de eerste keer zette de familie Raigoso hun deuren open om als gastgezin te functioneren voor een twintigtal jongeren die in het land waren in het kader van de grote Taizéviering in Brussel. “ In mijn woning heb ik nog een hele verdieping die leeg stond, het was dan ook gemakkelijk om een twintigtal jongeren, twaalf mensen uit Polen en acht uit Kroatië onderdak te verlenen. Deze elf meisjes en negen jongens - tussen zeventien en vijfentwintig jaar oud - vonden een gezellig nest bij Manu en zijn vrouw Nancy en hun acht maanden oude baby Judith.” Ik zou het dadelijk opnieuw doen, ze zijn nog maar enkele uren verdwenen en ik mis ze al”, vertelde Manu. “ Ik heb zelden zo een toffe bende mensen bij elkaar gezien. Bij ons staan de kranten vol met agressieve jongeren, maar wat een verschil met deze mensen die bij ons waren. Het waren heel vriendelijke mensen die veel respect hadden voor ons, het was gewoon geweldig om te weten dat er zulke mensen nog bestaan. Wij hopen dan ook dat we in de toekomst nog contact zullen hebben met deze mensen. “

De meeste onder hen spraken Engels of een beetje Frans, echte taalproblemen waren er niet. Op de eerste dag van het jaar zijn we zelfs – op onze kosten – gezellig samen gaan eten. Deze mensen waren daar zeer tevreden mee en toonden dit dan ook, onze jeugd is misschien een beetje te verwend. Als er ooit nog een Taizéviering komt in ons land, dan zet ik onze deuren open voor zeker dertig mensen, plaats heb ik genoeg en het was toch zo een verrijking voor het hele gezin.” Op een mondje meer of minder werd er niet gekeken ten huize Raigoso want ook de broers van Nancy, Jean-Philippe en Benjamin waren van de partij.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jan 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief