SINT-PIETERS-LEEUW - Jeugd Ruisbroek wil zich groeperen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Jeugd Ruisbroek wil zich groeperen

Editiepajot_spl_jeugd_ruisbroek_foto_felix_merckx
De jeugd van Ruisbroek wil zich groeperen. (Foto Felix Merckx)
 
Editiepajot_spl_speelplein_foto_felix_merckx
Deelnemers aan de speelpleinwerking. (Foto Felix Merckx)
 

De speelpleinwerking in Sint-Pieters-Leeuw is voor deze vakantie geëindigd met een schaatsmoment in Liedekerke..

Naast de speelpleinwerking is er nog meer jeugdig nieuws in Sint-Pieters-Leeuw.
In deelgemeente Ruisbroek is men gestart (op vraag van de Ruisbroekse jongeren) met het uitbouwen van een jongerenwerking en voor de Leeuwse tieners voorziet de jeugddienst elke maand minstens één activiteit (onder de naam Jong Wildt).

Een aantal jongeren uit de deelgemeente Ruisbroek zijn zelf naar de jeugddienst gestapt om te vragen wat er voor hen te doen is in Ruisbroek.

Sofie Heymans van de jeugddienst: “Wij moesten hen eigenlijk teleurstellen en zeggen dat er niets was. De Chirowerking daar is enkele jaren terug ook verdwenen. Samen met de jeugddienst en de schepen voor jeugd Kathleen D’Herde zijn wij aan het kijken wat we kunnen doen”.

Als kennismaking met de jeugddienst zijn de jongeren uit Ruisbroek mee gaan schaatsen in Liedekerke.

Schepen D’Herde, bevoegd voor jeugd en speelpleinwerking: “We zijn er nog zelf niet uit. Momenteel zijn we op zoek naar een lokaal in Ruisbroek. Intussen kunnen de jongeren elke zondagnamiddag terecht in sportcomplex Braillard waar ze een lokaal ter hunner beschikking hebben. Het ligt ook in onze bedoeling om een speelplein op de Vorstsesteenweg, samen met de jeugd van Ruisbroek, in orde te brengen”.

De jeugd in Ruisbroek is een probleem.
Schepen D’Herde: “De ouderen voelen er zich bedreigd door jongeren die er rond hangen. De jongeren zelf zijn bewust van het probleem en de jongeren willen er zich zelf een ander beeld geven”.

"JONG WILD(T)"
De jeugddienst wil voor de Leeuwse jeugd iedere maand minstens één activiteit organiseren en dit onder de noemer “Jond wildt”. De activiteiten zelf zijn soms gratis, maar voor sommigen zal er betaald moeten worden.

Sofie Heymans van de jeugddienst: “Wij mikken naar de jeugd tussen de 12 en de 16 jaar. Tijdens de paasvakantie willen we zelfs elke week een activiteit organiseren”.

Er is geen vaste datum vastgelegd voor de maandelijkse activiteit.
Meer info over de maandelijkse activiteiten kan men bekomen op de jeugddienst van Sint-Pieters-Leeuw op 02/370 28 81 en op www.sint-pieters-leeuw.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 feb 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief