SINT-PIETERS-LEEUW - Joske (Josephine) Jacobs werd er honderd

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Joske (Josephine) Jacobs werd er honderd

Editiepajot_spl_joske_100_1_foto_merckx
Joske (Josephine) Jacobs. - Foto Felix Merckx.
 
Editiepajot_spl_joske_100_2_foto_merckx

In rusthuis Sint-Augustinus werd de honderdste verjaardag gevierd van Joske (Josephine) Jacobs.
In dit rusthuis verblijven thans zes honderdjarigen en als alles meevalt worden er op het einde van het jaar nog twee mannen gevierd die honderd jaar worden.

Tijdens haar kinderjaren was Joske vaak ziek en werd door haar moeder dan ook in de ‘watten’ gelegd. Tot haar vijftiende ging Joske met haar beste vriendin Marie naar een Franstalige school in Brussel. Nadien gingen ze beide werken in een bonnetterie aan het Zuid in Brussel

Ene George Janssens kwam samen met zijn nonkel en tante op bezoek bij de familie Jacobs. Van het één kwam het andere en in 1945 huwden zij. Het paar bleef kinderloos en in 1961 overleed de echtgenoot van Joske.

Einde 1962 hertrouwde Joske met Jozef Geraerts, uit Huizingen. Hun geluk heeft echter niet lang mogen duren. Na ongeveer 2 jaar huwelijk overleed ook Jozef. Joske had een grote liefde voor de kust en had zelfs haar eigen bungalow in Oostduinkerke.

Op 85 jarige leeftijd kwam Joske in het ziekenhuis terecht na een val en nam daarna haar intrek in een rusthuis. Reeds 10 jaar woont Joske nu in Sint-Antonius. Nog steeds neemt zij actief deel aan de activiteiten die georganiseerd worden door de animatieploeg van het rusthuis.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mrt 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief