Markt van SINT-PIETERS-LEEUW bestaat één jaar

C21

Markt van SINT-PIETERS-LEEUW bestaat één jaar

Editiepajot_spl_markt_foto_felix_merckx
Zo was het één jaar geleden. (Foto archief Felix Merckx)

De markt van Sint-Pieters-Leeuw heeft vrijdag haar eerste verjaardagskaars mogen uitblazen. Bijna dag op dag een jaar geleden werd in Sint-Pieters-Leeuw voor de eerste maal een wekelijkse markt georganiseerd.

“Drie jaar geleden vroeg JONGCD&V Sint-Pieters-Leeuw aan het gemeentebestuur om een markt te organiseren. Het doel was de mensen terug rond de kerk te brengen. We wilden het sociale gebeuren in Leeuw wat nieuw zuurstof inblazen”, zegt Koen Vereecken

Om na te gaan of het wekelijks gebeuren zijn doel niet mist, ging gemeenteraadslid Koen Vereeken op de markt rond om de aanwezigen te bevragen.

Uit de korte rondvraag bleek dat de markt, die iedere vrijdag tussen 15u en 19u georganiseerd wordt, zeker gesmaakt wordt. Het valt op een ideale tijdstip, aldus menige aanwezigen.

“Je vindt alles wat je nodig hebt en je komt veel bekenden tegen, was een andere veelgehoorde reactie. Het is natuurlijk niet de markt zoals die in Halle, maar dat was ook nooit de bedoeling”, aldus Vereeken.

Hoewel het weer de afgelopen maanden verre van goed was, bleven de vaste klanten ook tijdens de wintermaanden komen.

Op de vraag wat nog verbeterd kan worden, moesten de meeste mensen iets langer nadenken. Misschien dat de markt tijdens de winter niet tot 19u moet zijn, was een vaak gemaakte opmerking.

Ook de plaatselijke horeca kijkt tevreden terug op het eerste jaar markt. Het marktgebeuren creëert een zeer aangename sfeer. Eens de terrasjes buiten zullen staan, zal dat enkel nog verbeteren.

Globaal genomen is iedereen uiterst tevreden en hoopt men dat de markt nog lang mag blijven doorgaan.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mrt 2009
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief