SINT-PIETERS-LEEUW - Canadese delegatie op bezoek bij politie in het kader van ”duurzame ontwikkeling”

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Canadese delegatie op bezoek bij politie in het kader van ”duurzame ontwikkeling”

Editiepajot__spl_politie_foto_merckx
Canadese delegatie op bezoek bij de politie in Sint-Pieters-Leeuw. (Foto Felix Merckx)
 

In het kader van een samenwerkingsakkoord dat in november 2006 werd gesloten tussen de lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw en de nationale politie van Québec (Canada), is er een Canadese delegatie van 4 personen aanwezig in de zone. Gedurende een ganse week werd er gesproken en gewerkt rond duurzame ontwikkeling.

Terwijl er bij de vorige samenkomsten alleen politiemensen aanwezig waren was ook de bestuurlijke overheid vertegenwoordigd. De delegatie bestond uit Lieutenant G. Roussel, directeur-général M. Thibault, prefet M. Émond en conseillère au commandant S. L’ Italien. Zij gingen gedurende 1 week samen met medewerkers van de politie en de gemeente op pad om de methoden, technieken en inzichten rond duurzame ontwikkeling te bestuderen en ervaringen uit te wisselen. Er zullen eveneens aparte contacten plaatsvinden met de burgemeester en met het college.

Zo hebben ze in het commissariaat kennis gemaakt met wat de politie doet op gebied van duurzame ontwikkeling. Zij recupereren het gebruikte papier en zij rijden zoveel mogelijk met wagens die niet veel CO uitstoten. Er werd een politiecommissariaat bezocht dat opgetrokken is in duurzaam materiaal, er werd een tentoonstelling bezocht rond het thema en er werd uiteraard ook kennis gemaakt met wat de gemeente Sint-Pieters-Leeuw doet op gebied van duurzame ontwikkeling.

Uit voorgaande uitwisselingsprojecten van de politie met de Sûreté du Québec is gebleken dat beide partijen op het vlak van duurzame ontwikkeling nieuwe, gezamenlijke initiatieven kunnen ontwikkelen en dit in synergie met de gemeentelijke partner.

Duurzame ontwikkeling behelst zowel sociale, economische als aspecten. Met dit samenwerkingsverband wil zowel de gemeente als de politie verder ontwikkelen naar moderne en professionele organisaties volgens de principes van verantwoord ondernemen.

De afgelopen twee jaar werden de contacten tussen beide politiekorpsen gefinancierd door de politiezone. Nu zou de Vlaamse Gemeenschap bereid zijn om het project financieel te steunen.

Ook de Leeuwse politie steekt wat op van hun Canadese collega’s.
Korpschef Marc Crispel: “Het imago van het Canadese korps is zeer sterk bij de bevolking. Ook wij willen daaraan werken”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 apr 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief