SINT-PIETERS-LEEUW – Opfrissing begraafplaatsen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW – Opfrissing begraafplaatsen

Dsc_9004_01__large_
 

De gemeente Sint-Pieters-Leeuw frist haar begraafplaatsen op. De oudste perken met funeraire waarde en grote schade worden daarom onder handen genomen. Starten doet de gemeente op het oude gedeelte van het kerkhof van Ruisbroek. Zo zal het gemeentepersoneel de niet-beschadigde losse delen terugplaatsen en worden beschadigde delen geregistreerd, geïnventariseerd en in een ruimte op de begraafplaats opgeslagen. De grote stukken worden voorlopig bewaard op een andere gemeentelijke locatie. Kleinere herstellingen voert het gemeentepersoneel zelf uit en met veel zorg zullen de beeldjes, foto’s of andere delen na reparatie worden teruggeplaatst. Zodra het weer het toelaat zal de gemeente bovendien zorgen voor meer groen rond de begraafplaatsen en ondertussen wordt er ook werk gemaakt van een visie en beheersplan.

 Uiteraard blijft de familie eigenaar van alle onderdelen. Is er iets op het graf van uw geliefde verdwenen? Vraag ernaar, misschien ligt het in opslag te wachten om hersteld en teruggeplaatst te worden.

 De gemeente doet haar best om van de begraafplaatsen een aangename groene plek te maken, maar vraagt ook aan alle concessiehouders hun steentje bij te dragen aan een goed onderhoud van de grafzerken.


 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief