SINT-PIETERS-LEEUW - stelt 3 kiesbureau’s op in woonzorgcentra

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - stelt 3 kiesbureau’s op in woonzorgcentra

Goffin_devriese_desmeth__large_
 

Op zondag 26 mei kunnen 186 stemgerechtigde bewoners van WZC De Zilverlinde in Zuun, WZC Sint-Antonius aan de Rink en WZC Belfair in Negenmanneke hun stem uitbrengen in een kiesbureau in het woonzorgcentrum. Per woonzorgcentrum kunnen er ook een 700-tal buurtbewoners terecht om te kiezen. Zo maken de buurtbewoners meteen kennis met het centrum; een primeur voor Sint-Pieters-Leeuw.

 In totaal zullen er geen kiesbureaus bijkomen. Op 3 andere locaties wordt een bureau minder ingericht.

 Jan Desmeth, Schepen van Welzijn, OCMW en Sociale Zaken: “Deze dienstverlening is een belangrijk signaal naar de 186 stemgerechtigde bewoners van de woonzorgcentra. We willen hen graag actief betrekken bij de verkiezingen. De animatiediensten zullen op voorhand op een prettige manier inspelen op wat er 26 mei te gebeuren staat. Bovendien is het ook een kans om de buurt actief te betrekken bij de werking van het woonzorgcentrum. In het vernieuwde woonzorgdecreet wordt deze buurtgerichte werking trouwens een nieuwe opdracht. Met de inrichting van een kiesbureau per zorgcentrum kunnen we alvast de eerste stappen zetten.”

 Ook WZC Sint-Antonius ging graag in op het aanbod van de gemeente om deze dienstverlening aan hun bewoners aan te bieden.

Herman De Vriese, directeur WZC Sint-Antonius : "We willen graag ingaan op de vraag van het gemeentebestuur om aan onze residenten en de bewoners van onze assistentiewoningen de kans te geven zelf hun stem uit te brengen. Op deze manier kan dat zonder de bekende praktische moeilijkheden zoals verplaatsingen en vervoer. "


 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 feb 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief