Coderdojo viert in Sint-Pieters-LEEUW haar eerste verjaardag

C21

Coderdojo viert in Sint-Pieters-LEEUW haar eerste verjaardag

Coderdojo
Coderdojo viert in Sint-Pieters-Leeuw haar eerste verjaardag. Foto Ingezonden
 

Na een succesvolle pop-up editie, werd vorig jaar een volwaardige Coderdojo opgericht in Sint-Pieters-Leeuw.

Elke maand komt een groep enthousiaste jongens en meisjes samen in de bibliotheek om onder begeleiding van vrijwilligers te leren programmeren en aan de slag te gaan met o.a. Scratch, Arduino en M-Bot.

De initiatiefnemers van deze Coderdojo zijn de familie Vanbever uit Sint-Pieters-Leeuw. Vrijwilliger Bryan Vanbever blikt tevreden terug op het voorbije jaar: “Programmeren is mijn passie. Ik leerde Coderdojo kennen in Gent en het was mijn droom om dit uit te bouwen in mijn eigen gemeente. In de bibliotheek vond ik de ideale partner, zij bieden de locatie en zorgen mee voor de promotie, wij hebben het materiaal en de nodige kennis.”

Ook aan de zijde van de bibliotheek is er alleen maar lof voor het initiatief. “De bibliotheek heeft noch de tijd, noch de expertise of het personeel om dergelijke activiteiten zelf te organiseren. Het feit dat Coderdojo volledig door vrijwilligers wordt gedragen, maakt het net haalbaar. Wij willen dan ook alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet”, benadrukt schepen van bibliotheek Jan Desmeth. “Vooral omdat we zien dat ‘leren programmeren’ een heel divers publiek van jonge mensen aanspreekt. Elke sessie is vrij snel volzet met zowel jongens als meisjes.” Voorbije zaterdag werd dan ook een feesteditie, waarop werd geklonken op een nieuw, succesvol jaar.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief