SINT-PIETERS-LEEUW – Inrichting van woonerf in de Gieterijstraat en de Kerkstraat stelt de veiligheid van de inwoners voorop

C21

SINT-PIETERS-LEEUW – Inrichting van woonerf in de Gieterijstraat en de Kerkstraat stelt de veiligheid van de inwoners voorop

Woonerf_gieterijstraat__large_
 
Woonerf_kerkstraat__large_
 

Tijdens de vele infovergaderingen over de werken in Ruisbroek en het parkeerplan voor Ruisbroek drukten vele inwoners van de Gieterijstraat en de Kerkstraat hun bezorgdheid uit over de verkeersdrukte in hun straat en de bereikbaarheid van de woningen. Geparkeerde wagens hinderen namelijk vaak de doorgang, waardoor hulpdiensten (vb.: brandweer) zich vastrijden. Dit werd door de hulpdiensten zelf, aan de hand van lukrake testritten, meermaals uitgetest en vastgesteld. Zowel de inwoners als de hulpdiensten waren bijgevolg vragende partij om de verkeerssituatie aan te passen en zo de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid te verhogen.

Omdat veiligheid van de inwoners de hoogste prioriteit heeft, besliste het gemeentebestuur beide straten in te richten als “woonerf”. Dit regime betekent dat parkeren enkel is toegelaten op de afgetekende vakken. Wie niet op een afgetekend vak staat, staat foutief geparkeerd en riskeert een parkeerboete. Een dergelijke parkeerboete heeft een wettelijk vastgesteld tarief en bedraagt in het hele land 58 euro per overtreding. Deze regel is eenduidig, eenvoudig en efficiënt. Binnen de woonerven is de snelheid bovendien beperkt tot 20 km/uur.

Jan Desmeth, Schepen van Mobiliteit: “Het garanderen van de veiligheid van de inwoners en de doorgang voor de hulpdiensten is onze hoogste prioriteit. De parkeervakken werden inmiddels aangebracht, alsook het verkeersbord ‘Woonerf’. De volgende weken zullen we bij zowel de inwoners van de straat als bij de foutief geparkeerde voertuigen eerst sensibiliseren via flyers. Nadien zal de handhaving gebeuren door effectief boetes uit te schrijven. We hopen op nul euro aan inkomsten, want dan weten we dat de controles het beoogde resultaat opleveren.”


 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jul 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief