STRAPATZEN klaar voor een nieuwe editie in LEEUW en WAMBEEK

C21

STRAPATZEN klaar voor een nieuwe editie in LEEUW en WAMBEEK

Stra__1_van__
StraPatZen io 3 en 4 augustus. Foto Ingezonden
 

StraPatZen is een tweedaags straattheaterfestival dat op zaterdag doorgaat in Sint-Pieters-Leeuw en op zondag in Wambeek. De organisatie is volledig klaar om er opnieuw een topeditie van te maken. Op zondag 4 augustus stopt de straattheaterkaravaan in Wambeek. Daags voordien, op zaterdag 3 augustus, gaat StraPatZen door in het gezellige en – voor de gelegenheid - autovrije centrum van Sint-Pieters-Leeuw. Op het programma staan naast straattheaterartiesten uit binnen- en buitenland, ook foodtrucks met lekker eten en drinken en drie muziekoptredens op het programma. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om er een nieuwe geslaagde en gezellige editie van te maken. 
An Speeckaert, schepen van Jeugd: “StraPatZen is reeds toe aan de 8ste editie en ook dit jaar zijn we erin geslaagd om een topaffiche samen te stellen. We willen in de toekomst blijven samenwerken met Wambeek en we willen blijven investeren in vernieuwing en topacts. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat wij vanaf volgend jaar StraPatZen de voorlaatste zaterdag van augustus zullen organiseren.

Vanaf volgend jaar krijgt StraPatZen dus een nieuwe vaste plek in de vakantiekalender. Het succesrijke festival verhuist van de eerste zaterdag naar de voorlaatste zaterdag van augustus. Zo kunnen vele inwoners en bezoekers nog eens extra genieten van het vakantiegevoel vooraleer het werk- en schooljaar terug van start gaat.

 

Jan Desmeth, schepen van Cultuur: “StraPatZen zal steeds een blijver zijn in onze programmatie. Straattheater is immers een laagdrempelige vorm van cultuur, die zowel kinderen, ouders als grootouders aanspreekt. De grote variatie in eet- en drankstanden past bij het zomerse vakantiegevoel. Met circa 3.000 bezoekers zijn de middelen goed geïnvesteerd.

 

Programmaboekjes kunnen vanaf 1 augustus afgehaald worden in de hoofdbib, het Colomakasteel, het gemeentehuis en op de jeugddienst.

Alle nieuwtjes, klein en groot, kunnen gevolgd worden via de facebookpagina www.facebook.com/strapatzensintpietersleeuw of de website www.sint-pieters-leeuw.be/strapatzen.

 

Het centrum van Sint-Pieters-Leeuw wordt voor deze gelegenheid autovrij gemaakt. Dit betekent dat de plaatselijke omleidingsweg naar aanleiding van de verbeteringswerken aan kruispunt Pauwke/Galgstraat tijdelijk niet mogelijk is. Al het verkeer moet bijgevolg de omleidingsweg van het doorgaand verkeer volgen nl. via de Brabantsebaan en de Hoogstraat.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jul 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief