Kermis OUDENAKEN pakt uit met gevarieerd programma

C21

Kermis OUDENAKEN pakt uit met gevarieerd programma

Img_6840
De organiserende ploeg; Foto Ingezonden
 

Naar jaarlijkse gewoonte viert Oudenaken het eerste weekend van augustus feest. Dat is dit jaar niet anders. De organisatie, die in handen is van de rijvereniging De Leeuwse Ridders, heeft voor deze editie gezorgd voor een aantal nieuwigheden in de programmatie. Zo is er op zaterdag een optreden van poppentheater Ja-Ja, een nocturne wandeltocht en een optreden van het muzikaal duo Bram & Lennert. “Zondag grijpen we terug naar de vertrouwde ingrediënten: varken aan ’t spit, een fiets- en autozoektocht, ponyrijden en een afsluitende fuif”, vertelt Johan Pint van De Leeuwse Ridders.

 

Het feestweekend start op zaterdag 3 augustus met kinderanimatie in de vooravond. Vanaf 18u30 brengt het Gooikse poppentheater Ja-Ja het verhaal van het varkentje Knor. Het wordt een interactieve voorstelling waarbij de kinderen zelf inbreng krijgen. Naast het poppentheater zijn er nog tal van spelletjes, oude volksspelen en een springkasteel. “Terwijl de kinderen zich naar hartenlust amuseren, kunnen de ouders bijpraten in ons gezellig praatcafé waar een reeks streekbieren en lekkere cocktails op de kaart staan. En voor de kleine of grote honger kan je terecht in onze pop-up frituur”, klinkt het. 

 

Sportievelingen kunnen zich dan weer wagen aan de eerste nocturne wandeltocht. Tussen 18u30 en 20u30 kan je vertrekken voor een bewegwijzerde wandeltocht van 4,5 of 9 kilometer doorheen de mooiste wegjes van Oudenaken en omstreken. “Voor de veiligheid raden we de deelnemers aan de wandeltocht aan om fluovestjes of een zaklamp te voorzien”, aldus Pint. Deelname bedraagt 3 euro, consumptie inbegrepen. 

 

Om 23u30 mag Kermis Oudenaken voor het eerst Bram & Lennert verwelkomen. Dit Ninoofse muzikale duo heeft al vele zalen plat gespeeld en heeft ook beloofd om Oudenaken op zijn grondvesten te doen daveren. Aansluitend is er een afterparty met Discobaar Kastaar. “En net als tijdens vorige edities blijft de inkom ook deze keer volledig gratis”, benadrukt de organisatie. 

 

Op zondag 4 augustus grijpt Kermis Oudenaken terug naar het vertrouwde succesrecept. Zo vormen een routebeschrijving, een heleboel vragen die onderweg opgelost moeten worden en een mooie omgeving de ingrediënten voor een fijne fiets- of autozoektocht voor het hele gezin. De fietstocht is ongeveer 25 kilometer lang, voor de autozoektocht mag je rekenen op 50 kilometer. Het vertrek is voorzien vanaf 14 uur, aankomst ten laatste om 17u30. Het inschrijvingsgeld van deze zoektocht gaat integraal naar ‘Kom op tegen Kanker’. 

 

Kinderen kunnen zich vanaf 14 uur uitleven op het strokasteel, de springkastelen of aanschuiven voor een ritje op de huifkar. Vanaf 15 uur is ook een ritje op één van de pony’s mogelijk.  Daarnaast is er ook een schminkstand en zijn er tal van spelletjes. En dit allemaal volledig gratis. 

 

Om 17 uur zijn de varkens, na een dagje draaien aan het spit, klaar om verorberd te worden. “Eens de buikjes rond gegeten zijn, sluiten we ons feestweekend af met onze Oudenaakse afsluiter waarbij de muziek opnieuw verzorgd wordt door Discobar Kastaar”, stelt de organisatie. 

 

Locatie: Hoeve Lemaire – Jan Vandersteenstraat 1 – Oudenaken

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 aug 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief