SINT-PIETERS-LEEUW - Ruisbroekse bloedgevers in de bloemetjes gezet

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Ruisbroekse bloedgevers in de bloemetjes gezet

Editiepajot_spl_bloedgevers_foto_merckx
De Ruisbroekse bloedgevers. (Foto Felix Merckx)
 

De vrijwillige bloedgevers van vriendenkring Louis Steens, afdeling Ruisbroek hebben afscheid genomen van enkele leden die de leeftijd bereikt hebben dat zij geen bloed meer mogen geven.
Ruisbroek heeft een bloeiende afdeling. Bij bloedafnames komen er steeds 90 tot 115 bloedgevers opdagen.

De vriendenkring in Ruisbroek werd gesticht begin de jaren ’70. André Paternoster was er bij van in het begin. Samen met de toenmalige burgemeester Braillard, schepen Willy Robijns en Frits Desanblanc hield hij de vriendenkring boven de doopvont.

André Paternoster: “Vroeger hadden wij een gemiddelde van 80 bloedgevers. Nu zijn er dat 100 geworden. Wat we nu ook zien is dat de gemiddelde leeftijd ook jonger wordt. Wanneer het vroeger alleen onze dames waren die kwamen helpen bij de giften, zien we nu ook mensen die de leeftijd bereikt hebben dat ze geen bloed meer mogen geven ook komen helpen”.

André Paternoster is nu ere-voorzitter van de kring. Zijn taak van voorzitter werd in 2005 overgenomen door Albert Cassiman.

Tijdens de jongste bloedafname werden enkele leden in de bloemetjes gezet die de leeftijd van 65 jaar bereikten en dus geen bloed meer mogen geven, namelijk Anny Van Gampelaere, Willy Stiens, Nicole Winderickx, Roger Braillard, Willy Ocula, Armand Durang en Adolf Pletinckx. Deze twee laatsten hebben 130 bloedgiften achter hun naam staan..

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief