Minder plastic in de bib van SiNT-PIETERS-LEEUW

C21

Minder plastic in de bib van SiNT-PIETERS-LEEUW

Minder_plastic
Bib Sint-Pieters-Leeuw gaat voor minder plastiek. Foto ingezonden
 

Een bibliotheek is al sinds haar ontstaan een prachtig voorbeeld van duurzaamheid. Boeken, films en muziek worden er geleend en weer teruggebracht, klaar voor de volgende lezer.

 

Maar toch, het kan altijd beter. Daarom wil de bibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw haar steentje bijdragen om de overproductie aan plastic een halt toe te roepen en start zij een proefproject om de beschermlaag bij een deel van de boeken weg te laten.

 

“Al jaren wordt er om de boeken een plastic kaft gedaan om ze te beschermen tegen vocht, vuil en andere beschadigingen”, verduidelijkt de bibliothecaris Katja Grammens. “Dit zorgt ervoor dat de boeken langer meegaan. Maar bij boeken met een harde kaft is dat minder noodzakelijk. Net hier willen we bij onze collectie voor volwassenen testen of de plastic kaft niet gewoon achterwege kan worden gelaten. Wij rekenen daarbij ook op onze lezers, en vragen hen om zorgvuldig om te springen met de boeken van de bib.”

Het project wordt na een paar maanden geëvalueerd. Dan wordt er ook bekeken of er nog andere deelcollecties in de toekomst niet meer geplastificeerd zullen worden.

 

Schepen van Bibliotheek Jan Desmeth is tevreden: “Op alle vlakken zetten we in op realistische initiatieven rond duurzaamheid. ook dit initiatief is daar een mooi voorbeeld van. Samen met de inwoners kan ook deze eenvoudige maar belangrijke stap een stap in de goede richting zijn.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 feb 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief