Nicole Billens geeft de fakkel door, Olivier Huygens b(r)ouwt verder aan LEEUWSE toekomst.

C21

Nicole Billens geeft de fakkel door, Olivier Huygens b(r)ouwt verder aan LEEUWSE toekomst.

Gunther Coppens, vandaag nog schepen voor N-VA in Sint-Pieters-Leeuw, wordt in 2021 gedeputeerde van de provincie Vlaams-Brabant. Huidig gemeenteraadslid en lokaal ondernemer Olivier Huygens volgt Gunther Coppens op als schepen bevoegd voor gebouwen, begraafplaatsen, senioren, land- en tuinbouw, archief en ICT.

Een opvallende wissel waarbij N-VA gemeenteraadslid Nicole Billens kiest voor gezin en gezondheid en zo Olivier Huygens met een gerust gemoed als toekomstig schepen lanceert. 

 `Als voormalig leerkracht in Ruisbroek en inwoner van Zuun haalde Nicole bij de gemeenteraadsverkiezingen 445 voorkeurstemmen en was daarmee meteen de gedoodverfde opvolgster van Gunther Coppens die vanaf 1 januari 2021 provinciaal gedeputeerde wordt.


Nicole lichtte haar beslissing toe op de bestuursvergadering van de lokale N-VA afdeling. “Een keuze van het hoofd” verklaart Nicole haar beslissing. “Als gemeenteraadslid blijf ik actief en volg alles verder op, maar een schepenambt zou te veel vergen. Maar vrienden en familie hebben me altijd 100% gesteund in mijn politiek carrière. Nu wil ik er zijn voor hen. Makkelijk was de keuze niet, maar mijn kiezers blijven niet in de kou staan. Ze zijn in Oliviers goede handen. Veel dankbaarheid en vertrouwen in de toekomst, halen nu de bovenhand bij mij.”

Opvolger Olivier Huygens bedankte haar voor de geboden kans en roemde haar inzet voor de gemeente en lokale gemeenschap met de belofte haar werk verder te zetten.

Met de komst van die 47 jarige Huygens, voegt N-VA Sint-Pieters-Leeuw, een extra scheut lokale ondernemerskwaliteit toe aan het college van burgemeester en schepenen. Zelf vat hij het als volgt samen:

“Als lokaal drankenhandelaar heb ik na 25 jaar geleerd dat ondernemen vooral een zaak is waarbij het om mensen draait. Die lijn wil ik nu doortrekken als schepen. Ondernemen voor alle inwoners van Leeuw, luisterend naar wat er leeft want over elke pint moet geklapt worden, samen b(r)ouwenaandetoekomst!”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mrt 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief