Lokaal bestuur SINT-PIETERS-LEEUW zorgt ook tijdens de paasvakantie voor noodzakelijke opvang

C21

Lokaal bestuur SINT-PIETERS-LEEUW zorgt ook tijdens de paasvakantie voor noodzakelijke opvang

Logo_leeuw_

Op vraag van Vlaams minister van Onderwijs, Ben Weyts zal het lokaal bestuur van Sint-Pieters-Leeuw een regierol op zich nemen in de opvang van schoolkinderen tijdens de paasvakantie. Deze opvang blijft, zoals ook voor de scholen, uitdrukkelijk voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep, kinderen met een moeilijke thuissituatie en kinderen waarvoor geen alternatief is. Algemeen blijft het principe van kracht dat kinderen zo veel mogelijk thuis worden opgevangen. Ook zieke kinderen blijven thuis.

De opvang gaat dagelijks van 8 tot 17 uur door op 4 locaties in Sint-Pieters-Leeuw, namelijk de 3 gemeentelijke basisscholen Den Top, ’t Populiertje en Wegwijzer en de Ave-Mariabasisschool in Vlezenbeek. Het lokaal bestuur biedt deze noodopvang gratis aan.

 

In de richtlijnen wordt duidelijk beschreven dat de contactbubbels moeten gerespecteerd worden. Dat betekent dat kinderen die de voorbije dagen of weken samen zaten en daar intensief contact hadden, nu ook samen opgevangen moeten worden. Kinderen die naar school gaan in een andere gemeente dan Sint-Pieters-Leeuw kunnen in die gemeente opgevangen worden.

 

An Speeckaert, schepen van Onderwijs en Kinderopvang: ‘We zijn blij dat we dankzij de inspanningen van 3Wplus en de inzet van onze jeugddienst en animatoren ook tijdens de paasvakantie gratis noodopvang kunnen aanbieden voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep. Zo kunnen essentiële diensten ook in deze moeilijke tijden blijven draaien. Gezondheid en veiligheid blijven daarbij uiteraard voorop staan.’

 

Ouders schrijven hun kind(eren) in via een online formulier op de website www/sint-pieters-leeuw.be/opvangpaasvakantie. Met specifieke vragen kunnen ouders terecht bij het meldpunt via coördinator Sofie Heymans, sofie.heymans@sint-pieters-leeuw.be, T 02 370 28 80. 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mrt 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief