Opwaardering van een stukje Negenmanneke in LEEUW

C21

Opwaardering van een stukje Negenmanneke in LEEUW

_l
Foto © SP Leeuw
 

Op maandag 18 mei starten de werken aan de Leon Kreperlaan en het Koning Albertplein. Gebruikers van deze wegen kunnen enkel beamen dat een grondige vernieuwing nodig is. De werken werden opgedeeld in verschillende fases en het einde van de werken is voorzien in 2021...…

 

Covid 19 stuurde reeds meermaals de planning in de war, dat is in dit project niet anders. Het voorziene infomoment werd daarom vervangen door een online presentatie. Ook het verdere verloop van de werken zal sterk afhangen van de situatie en de daarbij horende maatregelen. We hopen dan ook de volledige werken te kunnen afronden binnen de voorziene termijn, in de loop van 2021.’, verduidelijkt schepen van Openbare Werken, Bart Keymolen.

 

Fase 1 en 2
In een eerste fase, die start op 18 mei, wordt de Leon Kreperlaan aangepakt. De verouderde riolering wordt vervangen en er zal een gescheiden rioolstelsel worden aangelegd. Ook aan de fietser werd gedacht; nieuwe fietssugestiestroken krijgen een plaats in het straatbeeld. 
De tweede fase bevat de aanleg van een volwaardige rotonde aan het Koning Albertplein. De timing van deze fase zal later worden meegedeeld.
Bart Keymolen: ‘Het oude rioolstelsel is versleten, met steeds terugkerende verzakkingen tot gevolg. Bij de heraanleg pakken we zowel de volledige boven- als ondergrondse infrastructuur aan. Het gescheiden rioolstelsel zal, dankzij de groot gedimensioneerde kokers, ook zorgen voor een extra buffering van hemelwater. Samen met het studiebureau hebben we getracht de ruimte zo optimaal mogelijk in te richten met plaats voor iedere weggebruiker en extra aandacht voor de zwakke weggebruiker. Na afloop van de werken moet de Leon Kreperlaan opnieuw de naam laan waardig zijn, met behoud van groene elementen.”
Project ‘Bergensesteenweg’
Beide fasen sluiten perfect aan bij het toekomstig project ‘Bergensesteenweg’.
Met het oog op verkeersveilige kruispunten met een vlotte verkeersafwikkeling, wordt bij deze werken reeds de basis gelegd voor de toekomst.
Jan Desmeth, schepen van Mobiliteit en Erfgoed: “Het is daarom belangrijk dat we deze werken kunnen uitvoeren vooraleer we aan de Bergensesteenweg “doortocht Negenmanneke” toe zijn. Het oorlogsmonument zal ook in de toekomst op de nieuwe rotonde staan. Jammer genoeg zou de alomgekende treurwilg midden op de nieuwe rijbaan komen te staan. We zullen dus moeten afscheid nemen van deze mooie boom. We zullen binnenkort een initiatief nemen om de mensen van Negenmanneke en heel Leeuw te laten stemmen tussen drie verschillende voorgestelde “gezondheidsbomen”. Die zullen we op de nieuwe rotonde planten ter nagedachtenis van alle slachtoffers van covid19 en ter ere van al diegene die zich ingezet hebben in de strijd tegen corona. Een gedenkplaat zal dit vereeuwigen voor het nageslacht.”
Voor de volledige toelichting bij de werken, verwijzen we graag naar de website: www.sint-pieters-leeuw.be/KreperlaanAlbertplein 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mei 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief