Bouwbedrijf Pellikaan werd aangesteld om nieuwe sporthal Wildersportcomplex LEEUW vorm te geven

C21

Bouwbedrijf Pellikaan werd aangesteld om nieuwe sporthal Wildersportcomplex LEEUW vorm te geven

Sporthall
 

Na de vele herstellingswerken die reeds werden uitgevoerd aan de huidige sporthal, besliste het gemeentebestuur een nieuwe sporthal te laten bouwen.
Voor de afbraak en nieuwbouw werd eerder reeds gekozen voor een design en build formule. Dit laat onder meer toe de ontwerp- en realisatiefase in één opdracht te verwezenlijken. 

Van gevechtszaal tot boulderzaal 

De plannen van de nieuwbouw bevatten een grotere sporthal met specifieke sportuitrusting voor de klassieke indoorsporten zoals: volleybal, tennis, basketbal, zaalvoetbal ... Er zal overigens een afzonderlijke gevechtsportzaal en turnzaal aan grenzen. Voor wie het nog wat gewaagder wil, kan binnenkort op ontdekking in de boulderzaal, waar je tot op een beperkte hoogte kan klimmen. 

Schepen van Sport, Herwig Smeets: “De gebruikers van de sporthal kunnen uitkijken naar een gloednieuwe en moderne infrastructuur. Steunend op de kennis van de sportdienst is bij het ontwerp veel aandacht besteed aan een efficiënte en functionele indeling voor de verschillende sportdisciplines. Als extraatje voor de Leeuwse sportieveling komt er een boulderzaal. De klimmer zal dan eerder uitgedaagd worden om een horizontaal traject af te leggen. Hierdoor kan men klim- en klauterplezier beleven zonder valbeveiliging.” 

Bib/afhaalpunt 

In de sporthal zal voortaan ook een afhaalpunt van de bib worden ondergebracht. De scholen zullen niet alleen naar de sporthal kunnen komen om te zwemmen maar ook om er boeken uit te lenen in schoolbib. 

Schepen van gebouwen, Gunther Coppens: “De nieuwe sporthal biedt niet alleen op sportief vlak nieuwe opportuniteiten. Naast de boulderzaal zal het afhaalpunt en schoolbibliotheek een mooie extra zijn in onze nieuwe sporthal. Op die manier kan een bibliotheekbezoek voor kinderen gecombineerd worden met een bezoek aan het zwembad en dat bespaart best wat tijd.” 

Planning 

Nadat de bouwvergunning wordt afgeleverd, zullen de werken van start gaan. Het gemeentebestuur hoopt te kunnen starten in november 2020. De werken zullen in totaal ongeveer een jaar duren. Tijdens de werkzaamheden zullen de cafetaria en het zwembad in gebruik blijven. 

De verschillende sportverenigingen die gebruik maken van de sporthal zullen gedurende de opbouw moeten uitwijken naar andere zalen in en buiten de gemeente. De sportdienst werkte inmiddels een plan uit zodat iedereen kan blijven sporten op een andere locatie. 

 

Infomoment 

Herwig Smeets: “Met dit bouwwerk is de sportbeleving op de site Wildersport voor de komende generaties opnieuw verzekerd!” 

De volledige plannen en de visie op het project zullen worden toegelicht tijdens een infomarkt die plaatsvindt op vrijdag 26 juni. 

Schepen van Ruimtelijke ordening, Groen en Waterbeheersing, Bart keymolen: ‘Het was een grote uitdaging om het uitgebreide plan van eisen voor de moderne en grotere sporthal in de bestaande zone te kunnen inpassen. Tijdens het infomoment zal worden toegelicht welke maatregelen er worden getroffen in het kader van waterbeheersing en waar we voor groene ruimtes kiezen. Ook aan voldoende parkeergelegenheid werd gedacht.’ 

De infomarkt is toegankelijk voor buurtbewoners, die ook persoonlijk zullen worden uitgenodigd. Zowel de architecten en de medewerkers van de gemeentelijke technische diensten zullen er een antwoord formuleren op de vragen. De verenigingen die vragen hebben, kunnen terecht op de eerstvolgende sportraad. Ook hier zullen alle vragen omtrent het project kunnen worden gesteld. 

‘Zo zal het volledige gebouw een lage energiestandaard hebben en dat betekent ook lage verbruiks- en onderhoudskosten. Dit en veel meer zal aan bod komen tijdens de geplande infoavond.’, geeft Gunther Coppens aan. 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jun 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief