SINT-PIETERS-LEEUW - Nieuw bestuur KV Zuun start met veel ambitie de voorbereidingen van het nieuwe seizoen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Nieuw bestuur KV Zuun start met veel ambitie de voorbereidingen van het nieuwe seizoen

Foto_2_bestuur
Van links naar rechts: Niko Debrie, Julien Detobel, Laurent Houllez, Yannick Vervalle, Wouter De Craen, Jonathan Vannoppen, Bjorn De Decker, Jean-Marie Van Belle, Kevin Cnop, Cindy Decorte
 

KV Zuun, de lokale Leeuwse voetbalploeg die in 3e provinciale uitkomt en sinds de fusie van KV Brucom en SK Leeuw met stamnummer 1434 de oudste voetbalploeg van Sint-Pieters-Leeuw is, staat helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Na enkele overgangsjaren waarin de club noodgedwongen afscheid moest nemen van enkele clubiconen werd het bestuur van de club grondig verjongd en vernieuwd. Jonathan Vannoppen (29), die al enkele jaren clubsecretaris was, neemt de fakkel over en wordt de nieuwe voorzitter. Hij wordt daarin bijgestaan door een aantal jonge enthousiastelingen die zelf al jaren als trainer of ouder op KV Zuun actief waren. De sportieve leiding blijft in handen van Yannick Vervalle, oud-speler van eersteklassers La Louvière en Aalst. Hij wist zijn jonge kern te versterken met enkele ervaren spelers die uit een hogere afdeling komen en ambieert dit seizoen dan ook een plaats in de top 5. 

 

KV Zuun staat klaar voor het nieuwe seizoen, zoveel is duidelijk. Na enkele moeilijke maanden met de verplichte stopzetting van de competitie en trainingen zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen volop van start gegaan in de Petrus Basteleusstraat. Zo waren er heel de maand juni aangepaste trainingen om de spelers technisch en fysiek weer in vorm te krijgen. 

 

Op zaterdag 27 en zondag 28 juni zijn er inschrijvingsdagen. De laatste week van juni beginnen ook meteen de zomerstages die de hele zomer lang zullen lopen en ook openstaan voor spelers van andere ploegen. Voor die stages gaat KV Zuun in zee met W2W Academy, een voetbalacademie uit Ganshoren, die een ruime ervaring heeft met de organisatie van voetbalstages. Zij leveren enkele gediplomeerde trainers aan die samen met de sportieve staf en coördinatoren van KV Zuun de zomerstages in goede banen zullen leiden.   

 

Maar er staan nog meer nieuwigheden op het menu dit seizoen. Zo zullen ook de allerkleinsten, de U6, voortaan wedstrijdjes spelen op zaterdag en start KV Zuun met een meisjesploeg in de U20. Bovendien werd er een overeenkomst gesloten met RWDM, de legendarische Brusselse ploeg uit eerste amateur, om jeugdspelers van KV Zuun die er bovenuit steken de kans te geven enkele keren per seizoen mee te trainen met de jeugd van RWDM. Tegelijkertijd zullen de spelers en hun ouders ook uitgenodigd worden om eens de sfeer te komen proeven tijdens een match in het befaamde Edmond Machtensstadion.

 

Ondertussen is het bestuur ook volop bezig met het uitschrijven van een nieuwe visie en een sterk opleidingskader voor de jeugd waarmee de jeugdopleiding wil versterken. Om dezelfde reden zijn we ook aan de slag gegaan met  een digitaal platform, Prosoccerdata, om onze spelers op te volgen, goede praktijken en trainingen uit te wisselen en de administratie vlotter te laten verlopen. Tot slot kregen ook de sociale media een grondige make-over.

 

Voorzitter Jonathan Vannoppen: "We hebben enkele moeilijke overgangsjaren gekend met onder meer het plotse overlijden van Hugo Wauters, bijna twee decennia onze voorzitter. Ook Jan Van Onsem wiens naam onlosmakelijk verbonden is met KV Zuun heeft de fakkel doorgegeven. Hij blijft wel nog zetelen in de algemene vergadering om ons met raad en daad bij te staan. Tegelijkertijd is er een nieuwe generatie opgestaan die klaarstaat om met veel enthousiasme aan de toekomst te timmeren. Een gezonde ambitie, een familiale sfeer en een sterke lokale verankering moeten daarbij de sleutelwoorden."

 

T1 en sportief verantwoordelijke Yannick Vervalle: "Als ik mijn nieuwe kern maar ook de reeksindeling bekijk, dan wordt het sowieso een boeiend seizoen voor ons. Het wordt zoeken naar een goed evenwicht tussen al het jonge geweld en de meer ervaren spelers maar als ik mag afgaan op onze eerste trainingen deze maand dan komt dat zeker goed. Bovendien verwelkomen we dit seizoen met SK Vlezenbeek naast FC Negenmanneke nog een derde Leeuwse ploeg in 3e provinciale . Daarmee staan er dit jaar niet 1 maar 2 derby's op het menu. Dat levert gegarandeerd spektakel op." 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief