SINT-PIETERS-LEEUW - KV Zuun lanceert de 'KV Zuun Academie' om de grootstedelijke uitdagingen te counteren

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - KV Zuun lanceert de 'KV Zuun Academie' om de grootstedelijke uitdagingen te counteren

Taalstage
 
Foto_taalstage

Als lokale voetbalploeg in de Vlaamse Rand rond Brussel wordt KV Zuun de laatste jaren steeds meer geconfronteerd met grootstedelijke uitdagingen zoals een groeiende meertaligheid en diversiteit. De club besloot om niet bij de pakken te blijven zitten en met de steun van de provincie Vlaams-Brabant, VZW De Rand en enkele ondernemers uit de buurt een educatief en sociaal luik uit te bouwen onder de naam de 'KV Zuun Academie'. Want de club ziet die diversiteit en meertaligheid als een grote troef zowel op sportief als menselijk vlak maar het brengt ook heel wat uitdagingen met zich mee bijvoorbeeld op het vlak van communicatie. 

 

Onder de noemer 'KV Zuun Academie' zal de Leeuwse voetbalploeg daarom de komende jaren volop inzetten op taal, integratie en een positieve attitude in de club. Zo zullen in een eerste fase de traditionele voetbalstages tijdens de schoolvakanties omgevormd worden tot echte taal- en voetbalstages waarbij de jongeren de uren voetbaltraining afwisselen met taallessen. Zowel het voormiddag- als namiddagprogramma zal starten met speelse taallessen op verschillende niveaus. De lessen worden gegeven door gediplomeerde leerkrachten uit de omgeving die ervaring hebben met de meertalige context. Daarna zullen de spelertjes voetbaltrainingen krijgen van gekwalificeerde trainers waarbij eveneens op ludieke wijze aandacht wordt besteed aan de meertalige context. 

 

Maar er zitten nog heel wat andere projecten in de pijpleiding. Zo wil KV Zuun op termijn ook nieuwe spelertjes die de taal niet machtig zijn 1 keer per week lessen aanbieden voor ze aan de training beginnen. En ook voor ouders zijn er plannen om tijdens de lange wintermaanden laagdrempelige taallessen in te richten. 

 

Wouter De Craen, verantwoordelijke KV Zuun Academie en bestuurslid: "Net als vele andere verenigingen worden we de laatste jaren steeds meer geconfronteerd met grootstedelijke uitdagingen. Als club hebben wij besloten om niet bij de pakken te blijven zitten maar de handschoen op te nemen, want als lokale voetbalploeg hebben we een belangrijke gemeenschapsvormende rol te spelen. We zijn dan ook bijzonder blij om dit seizoen een eerste stap te kunnen zetten met de  lancering van de KV Zuun Academie en de organisatie van onze taal- en voetbalstages."

 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 sep 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief