SINT-PIETERS-LEEUW - Buddyproject OP-STAP blijft doorgaan tijdens corona

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Buddyproject OP-STAP blijft doorgaan tijdens corona

Image002

Het buddyproject OP-STAP bestond in juli precies één jaar. Het verbindt mensen in kwetsbare situaties met vrijwilligers. In duo gaan ze op stap om koffie te drinken, te wandelen, een babbel te doen … Ontspanning staat centraal!

 

Het werd meteen een bewogen jaar, want corona bracht heel wat uitdagingen met zich mee. Buddy’s blijven echter heel waardevol, mogelijk nog meer in tijden van corona. Geheel coronaproof blijken vriendschappen in tijden van “bubbels” nog belangrijker.

 

De coördinator van OP-STAP, Michelle Greitemann, maakt de “match” tussen twee mensen op basis van ontmoetingen en kijkt naar gezamenlijke interesses, hobby’s en wensen. De nadruk ligt op ontspanning en niet op hulpverlening.

 

Jan Desmeth, schepen van Welzijn: “Door corona werden we geconfronteerd met bubbels en thuis blijven. Voor iemand die zich al geïsoleerd voelt is dat niet evident. De vrijwillige buddy’s hebben dan ook gezocht naar andere manieren om contact te houden met elkaar: elkaar eens bellen, anderen gingen eens onder het raam staan zwaaien, weer anderen schreven briefjes … Ook tijdens en na corona blijft zo’n vriendschap waardevol. Ik merk dat dat niet enkel voor de persoon die een buddy vroeg zo is: ook vrijwilligers geven aan dat ze het fijn vinden om hun buddy regelmatig te horen.”

 

Ook in tijden van corona blijft OP-STAP volop op zoek naar vrijwilligers. Nieuwe buddy’s blijven dus van harte welkom! Uiteraard wordt er rekening gehouden met de bestaande bubbels. Voor alle informatie kan je steeds bellen naar 0490 58 85 73 of een mail sturen naar michelle.greitemann@sint-pieters-leeuw.be.

 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 okt 2020
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief