Voorstelling nieuwe uitgave Lewe, de congregatie van Sint-Antonius van Padua te SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Voorstelling nieuwe uitgave Lewe, de congregatie van Sint-Antonius van Padua te SINT-PIETERS-LEEUW

Image002
 

Dit Lewenummer brengt de geschiedenis van de congregatie die het klooster in Sint-Pieters-Leeuw liet bouwen. Een verhaal van meer dan anderhalve eeuw. De congregatie had ook bijhuizen in Zuun, Negenmanneke, Liedekerke en Huizingen.

 

Deze studie brengt ons inzicht hoe deze congregatie in 1862 ontstond, hoe ze vooral actief was rond onderwijs en ouderenzorg, maar ook hoe ze zich maatschappelijk engageerde, en niet in het minst tijdens WO II. We krijgen een beeld van hoe de congregatie was georganiseerd, waar ze haar middelen haalde en hoe ze zich integreerde in het dorp. Het verhaal leert ons ook hoe de activiteiten van de congregatie, door het dalend aantal roepingen, uiteindelijk werden overgedragen aan leken. Op deze manier ging er niets verloren wat met zoveel inzet was opgebouwd.

 

Dit nummer bevat een schat aan unieke foto’s, zowel van binnenin het klooster, als van de buitenzijde, doorheen de tijd. In de bijlage staat een lijst van alle kloosterzusters die er zijn geweest.

 

Lewe is een uitgave van de gemeentelijke werkgroep voor Streek- en Volkskunde.

 

Auteurs: Jan De Backer en Kristien Van Hecke.

Pagina’s: 162 pagina’s.

Verkrijgbaar:

Prijs?

  • 6 euro.
  • Een jaarabonnement op de publicaties van de werkgroep kost 8 euro. De huidige abonnees ontvangen hun exemplaar in de loop van deze week.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 nov 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief