Lukas Demuynck (23) uit SINT-PIETERS-LEEUW in de running om Belgian Red Reporter te worden

C21

Lukas Demuynck (23) uit SINT-PIETERS-LEEUW in de running om Belgian Red Reporter te worden

Auto
 

De talentenjacht van de Koninklijke Belgische Voetbalbond en Proximus om een vliegende fanreporter voor de Rode Duivels en Red Flames te verkiezen zit vandaag bijna in de laatste fase. Zes sociale mediatalenten maken in een halve finale uit wie het tot Belgian Red Reporter schopt. Tijdens België - Engeland afgelopen zondag moesten zij - helemaal coronaproof - een nieuwe video-opdracht afronden. Op basis van die video’s bepalen de Belgische fans via een online stemming en een jury de komende week wie de finaleronde haalt.

 

Begin september startten de KBVB en Proximus hun zoektocht naar de Belgian Red Reporter, de m/v/x die straks vanop de eerste rij tussen de supporters alle wedstrijden van de Rode Duivels en de Red Flames beleeft en dat alles in leuke videoverhalen giet. Uit een hele resem inzendingen met knotsgekke en enthousiaste sollicitatievideo’s kozen de initiatiefnemers twaalf talentvolle jongeren. Zij moesten in de volgende fase hun creativiteit loslaten op het memorabele doelpunt van Nacer Chadli tegen Japan tijdens het WK in Rusland. Zes van hen kregen intussen van Bondscoaches Roberto Martinez en Ives Serneels te horen dat ze geselecteerd werden voor de halve finale.

 

Voetbalfans stemmen online vier halve finalisten naar finale

Vandaag maken de Belgische Voetbalbond en Proximus de zes halve finalisten bekend. Drie Nederlandstaligen en drie Franstaligen maken nog kans om de nieuwe fanreporter te worden. Het gaat om Victor Brasseur uit Namen, Lukas Demuynck uit Sint-Pieters-Leeuw, Arnaud Duquesne uit Sint-Lambrechts-Woluwe, Janne Michels uit Ronse, Oussama Nacer uit Zonhoven en Amine Serock uit Asse. Zij hebben tijdens de wedstrijd België - Engeland van afgelopen zondag hun beste beentje voorgezet om helemaal live en coronaproof een reeks nieuwe en entertainende sociale media posts in elkaar te boksen. Deze inzendingen werden in video’s gebundeld waarop vanaf vandaag online gestemd kan worden door het grote publiek. Samen met de jurybeoordeling zal zo bepaald worden wie de finaleronde met twee Nederlandstalige en twee Franstalige deelnemers haalt. 

 

“De huidige gezondheidssituatie betekent dat de kandidaten extra creatief uit de hoek moeten komen om leuke content te maken. Dit zestal is daar opnieuw enorm goed in geslaagd. De vier deelnemers die na deze ronde doorgaan naar de finale begin december zullen daar uitmaken wie zich zowel langs Nederlandstalige als Franstalige zijde Belgian Red Reporter mag noemen in een belangrijk jaar voor zowel de Rode Duivels als de Red Flames.” Manu Leroy, Marketing & Communications Director van de KBVB

 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 nov 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief