Sint-Pieters-Leeuw koopt Chirolokalen Mekingenweg

C21

Sint-Pieters-Leeuw koopt Chirolokalen Mekingenweg

Chirolokalen_klein
© Gemeenete Sint-Pieters-Leeuw

De gemeente Sint-Pieters-Leeuw draagt haar jeugdverenigingen een warm hart toe. Het bestuur wenst daarom de percelen en het gebouw waar Chiro Snoopy haar werking heeft, aan te kopen. Door de aankoop van twee van de drie percelen, waaronder het perceel met het gebouw (de chirolokalen) alsook het vernieuwen van de lokalen, wil het bestuur een duurzame oplossing bieden voor het jeugdwerk.

 

Olivier Huygens, schepen van Gebouwen: “Het is geen geheim dat de huidige chirolokalen na 40 jaar toe zijn aan een grondige renovatie. Ik ben dan ook bijzonder tevreden dat we de lokalen hebben aangekocht zodat we ze op een duurzame en gebruiksvriendelijke manier kunnen vernieuwen. Dit met inspraak van de Chiro. Hierbij zullen we erop toezien dat de geplande werken een snelle vooruitgang kennen. Onze doelstelling is om over 2 jaar te starten met de werken. Zo kunnen de leden snel weer in een aangename en hygiënische omgeving ravotten. Ik ben ervan overtuigd dat de nieuwe faciliteiten kunnen bijdragen tot een betere werking en groei van de Chiro. Nieuwkomers zullen gemakkelijker aangetrokken worden en bestaande leden zullen aangemoedigd blijven om hun hele levensloopbaan bij de Chiro te blijven.”

 

An Speeckaert, schepen van jeugd: “Wij hebben ons als gemeente geëngageerd om te investeren in onze jeugdinfrastructuur. De lokalen van de KLJ alsook die van Chiro Snoopy zijn dringend aan vernieuwing toe. Voor de vernieuwing van de KLJ lokalen werd het startschot in december 2020 al gegeven. Met de aankoop van de lokalen van Chiro Snoopy zet de gemeente een volgende belangrijke stap richting kwaliteitsvolle huisvesting van elke jeugdvereniging binnen de gemeente. De bedoeling van deze aankoop is om de lokalen te vernieuwen zodat ook Chiro Snoopy mag rekenen op een kwaliteitsvolle en veilige huisvesting.”

 De lokalen zijn gelegen in de Mekingenweg en de site bestaat uit drie percelen; het perceel met het gebouw en de parking en toegangsweg zullen door het bestuur overgekocht worden van de vzw Vereniging der Parochiale Werken. De vzw Vereniging der Parochiale Werken blijft eigendom van de speelweide. Voor het gebruik van zowel speelweide als de lokalen en de parking, zal de Chiro een erfpachtovereenkomst afsluiten met de VZW Parochiale Werken. Overleg met de buurt is voorzien vanuit goed nabuurschap.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jan 2021
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief