Sp.a maakt zorgparkeren mogelijk in SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Sp.a maakt zorgparkeren mogelijk in SINT-PIETERS-LEEUW

Sint-pieters-leeuw

Inwoners van Sint-Pieters-Leeuw moeten de mogelijkheid krijgen om hun parkeerplaats ter beschikking te stellen aan zorgverstrekkers. Op voorstel van sp.a keurde de Leeuwse gemeenteraad het principe van ‘zorgparkeren’ goed. Dit zal de komende weken verder worden uitgewerkt in overleg met de lokale zorgverleners.

 

“Dokters, verplegers en andere zorgverstrekkers verliezen vaak kostbare tijd bij de zoektocht naar een reglementaire parkeerplaats”, aldus sp.a gemeenteraadslid Guy Jonville. De lokale sp.a afdeling stelde daarom op de gemeenteraad voor om een reglement voor zorgparkeren in het leven te roepen.  “Het systeem van zorgparkeren is simpel. Inwoners van Sint-Pieters-Leeuw die hun privé parkeerplaats of oprit ter beschikking willen stellen aan een zorgverlener kunnen een sticker afhalen op het gemeentehuis of het sociaal huis. Door deze duidelijk zichtbaar op te hangen geeft men toelating aan zorgverstrekkers om tijdens een huisbezoek te parkeren voor hun garage of oprit. De zorgverstrekker maakt zich op haar of zijn beurt kenbaar door een hiervoor voorziene kaart met telefoonnummer duidelijk zichtbaar aan de voorruit te leggen”, licht  Guy Jonville toe. De Leeuwse sp.a wil met dit voorstel de solidariteit met het zorgpersoneel extra benadrukken en de job van zorgverstrekkers aangenamer maken door hen minder kostbare tijd te doen verliezen.

 

Het sp.a voorstel werd unaniem goedgekeurd door de Leeuwse gemeenteraad, en zal de komende weken verder worden uitgewerkt in overleg met de lokale zorgverleners.

 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jan 2021
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief