Leerlingen en leerkrachten van Jan Ruusbroecschool ondergaan covid-test

Leerlingen en leerkrachten van Jan Ruusbroecschool ondergaan covid-test

Jan_ruusbroec
 

 Leerlingen en leerkrachten van Jan Ruusbroecschool ondergaan covid-test op vrijdag 19 februari. 
De afgelopen dagen testten zes leerkrachten en drie leerlingen positief op COVID-19. Daarenboven waren vorige week al veel kinderen afwezig wegens ziekte. 

Na overleg met het agentschap Zorg en Gezondheid, de eerstelijnszone, de inrichtende macht en het gemeentelijke crisisteam, werd beslist om morgen een grote testing op COVID-19 te organiseren. 

Medewerkers van het UZ Antwerpen komen morgennamiddag naar de Jan Ruusbroecschool en zullen er een PCR-test uitvoeren bij alle leerlingen en leerkrachten. Dit met uitzondering van één derde kleuterklas en het 4e leerjaar. Zij werden gisteren doorverwezen naar de huisarts om zich vandaag te laten testen.

 

Zaterdagavond vindt er een nieuw crisisoverleg plaats. Op basis van de resultaten wordt er opnieuw met de ouders en naar het grote publiek gecommuniceerd.

 

Ook alle deelnemers aan taalkamp Babbelkous worden getest

 

Op het taalkamp Babbelkous dat deze week plaatsvindt in Zonnig Leven testten twee kinderen en hun mama positief op COVID-19.

 

De kinderen zaten verspreid over twee bubbels op het kamp, daarom werd beslist het kamp volledig stop te zetten.

 

Alle gezinnen werden inmiddels gecontacteerd. Alle kinderen die het kamp volgden, zullen worden getest. De tests worden eveneens morgennamiddag/-avond, 19 februari, afgenomen in de Jan Ruusbroecschool. Het gaat in totaal om 48 kinderen en 6 animatoren van Panta Rhei.

In alle geval zullen deze kinderen maandag 22 februari niet naar school mogen aangezien zij tot begin deze week contacten hadden in het taalkamp.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 feb 2021
Marc Sluys
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 mrt 2021

archief