SINT-PIETERS-LEEUW - Tuintips van Pierre Demesmaeker

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Tuintips van Pierre Demesmaeker

Vleze_kop_pierre_demesmaeker
Pierre Demesmaeker - Foto Marc Sluys
 

 Het is nu volop seizoen om uw potten en bloembakken met eenjarigen op te vullen. Onze serre zit weer bomvol met surfinia, geranium, vlijtig liesje, sanvitalia, bacopa, verbena, dahlia, begonia, en vele andere. 

Het terras en de vensterbanken zullen er weer fleurig bijstaan. Eind mei, het plantseizoen van de eenjarigen loopt stilaan ten einde. Profiteer nu om nog bloembakken op te vullen voor een fleurige en geurige zomer.

Wie deze zomer wil genieten van geurige lavendel, kleurrijke rozen, hortensia, clematis in tal van kleuren, bloeiende vaste planten en struiken, kan deze ook nu nog aanplanten.

Planten in pot gekweekt kunnen altijd aangeplant worden. Bij het aftrekken van de pot worden de wortels immers niet beschadigd en de plant kan direct verder groeien in volle grond. Lekkere en gezonde bessen uit eigen tuin!

Ook bessenstruiken zoals rode bes, cassis, stekelbes, frambozen, bramen en Amerikaanse blauwbes kunnen nu nog aangeplant worden. Ook kiwi lukt heel goed in ons klimaat. Het is een klimplant die wel wat ruimte nodig heeft. Plant hem aan een klimrek tegen een zuidermuur of op een afsluitingsdraad. Na enkele jaren geeft deze plant een emmer vol smakelijke vruchten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2009
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief