Sportsnack in GBS Wegwijzer in SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Sportsnack in GBS Wegwijzer in SINT-PIETERS-LEEUW

Sportsnack_wegwijzer__
 

Sinds een paar weken Snacken ze in GBS Wegwijzer! Na de Paasvakantie startte de basisschool met Sportsnack, een naschoolse sportieve kinderopvang aangeboden door MOEV en Sport Vlaanderen. 

Sportsnack gaat wekelijks door op woensdagnamiddag van 12.30 tot 13.30 uur in de sportzaal van de school of buiten op de speelplaats. 

 

SportSNACK of Sportief Naschools ACtieve Kids.

 

Beweging en sport stimuleren in de naschoolse opvanginitiatieven van het basisonderwijs, is het doel van Sportsnack. De lessen sluiten mooi aan op de schooluren waardoor de kinderen geen extra verplaatsing moet maken en er geen extra locatie moet worden voorzien.

 

Herwig Smeets, schepen van Welzijn en Sport: “Een gezonde geest in een gezond lichaam: dat zou voor alle jongeren een evidentie moeten zijn. Met Sportsnack maken we de sportbelevenis nog toegankelijker voor iedereen!

 

An Speeckaert, schepen van Onderwijs: “Door Sportsnack aan te bieden op school willen we kinderen op een laagdrempelige manier laten kennismaken met verschillende sporten. Sommige kinderen hebben niet de kans om na de schooluren te sporten. Op deze manier brengen we sport naar school en krijgen alle kinderen de kans om hun sporttalenten te ontdekken.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jun 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief