Gemeente Sint-Pieters-Leeuw houdt koers gezonde financien aan:

C21

Gemeente Sint-Pieters-Leeuw houdt koers gezonde financien aan:

Logo_leeuw_

Gemeente Sint-Pieters-Leeuw houdt koers gezonde financiën aan: rekening 2020 van gemeente en OCMW sluit af met exploitatie- overschot van 9,5 miljoen euro.

Voor het eerst wordt de jaarrekening van het OCMW volledig geïntegreerd in die van de gemeente. Er zijn dus geen afzonderlijke jaarrekeningen meer, maar alleen nog een geconsolideerde rekening.  Het saldo van de jaarrekening kan andermaal afgesloten worden met een positief resultaat (investeringen en aflossingen). Het exploitatieresultaat bedroeg 9,5 miljoen euro. De ontvangsten bedroegen 52,6 miljoen of 1,1 miljoen meer dan in het budget voorzien, volledig te wijten aan de extra corona-subsidies van de hogere overheden. De uitgaven bedroegen 43,1 miljoen euro of 3 miljoen minder dan oorspronkelijk begroot.
Het exploitatie-overschot is geen “winst” voor de gemeente, maar is essentieel om de leningen te betalen.  Ook tijdens corona werd er geïnvesteerd ten bate van onze inwoners. In 2020 werden voor 8,8 miljoen euro investeringen gerealiseerd.  
In Vlezenbeek werden het oud gemeentehuis en de voetbalinfrastructuur vernieuwd. In ons wegennet werden de Fabriekstraat in Ruisbroek en de Galgstraat en Pepingense- steenweg aan de Rink heraangelegd.
Corona versnelde de reeds geplande vernieuwing en de uitbreiding van ICT.  Er werden geen nieuwe leningen opgenomen. Integendeel, er werd nog voor 3,5 miljoen euro aan schulden afgebouwd. Onze planning voorziet om in 2022 een nieuwe lening aan te gaan.  2020 kan afgesloten worden met een gecumuleerd budgettair resultaat van 16,7 miljoen euro.
De financiële situatie van Sint-Pieters-Leeuw is structureel gezond. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jun 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief