SINT-PIETERS-LEEUW - GBS Den Top houdt sponsorloop en dansmarathon ten voordele van E.P.P. België vzw

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - GBS Den Top houdt sponsorloop en dansmarathon ten voordele van E.P.P. België vzw

Image002

Op dinsdag 29 juni 2021 houdt de gemeentelijke basisschool Den Top haar jaarlijkse sponsorloop en dansmarathon. Door de coronamaatregelen zal deze zesde editie iets anders verlopen dan andere jaren, maar het schoolteam wilde toch graag dat deze activiteit kon doorgaan, omdat zij ook nu, meer dan ooit, de leerlingen bewust willen maken van hun maatschappelijke betrokkenheid naar initiatieven toe voor het welzijn van anderen. Er wordt steeds gezorgd dat er een link is tussen de organisatie die gesteund wordt en een leerling van de school. Daarom steunen ze dit jaar 'E.P.P. België vzw'.

 

Anna van het vierde leerjaar lijdt aan de zeldzame ziekte Erythropoëtische protoporfyrie, kortweg E.P.P. Zij is enorm gevoelig aan zonlicht. Enkele minuten blootstelling aan de zon kunnen zorgen voor dagen pijn. Buiten spelen is voor haar jammer genoeg geen vanzelfsprekendheid.

 

De vzw ‘E.P.P. België’ zorgt voor ontmoetingsmomenten en indooractiviteiten voor de patiënten. Ze bieden financiële hulp bij de aankoop van lichtwerende kledij en raamfolie die niet voor iedereen betaalbaar is. Daarnaast ijveren ze ook voor de terugbetaling van de dure medicatie, tot nu toe zonder succes.

 

Om deze organisatie een steuntje in de rug te geven, schenkt Den Top hen graag de opbrengst van hun sponsorloop.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jun 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief