Sint-Pieters-Leeuw streeft naar meer veiligheid en investeert in extra ANPR-camera

C21

Sint-Pieters-Leeuw streeft naar meer veiligheid en investeert in extra ANPR-camera

_apnr_flitspaall_
 

Echte resultaten boeken op vlak van veiligheid en leefbaarheid op het terrein: dat is wat het gemeentebestuur wil bereiken door van 3 naar 11 snelheids- traject-controles te gaan. Dit betekent automatisch 16 extra ANPR-locaties die voor politionele doeleinden zoals recherche en interventie nuttige en efficiënte hulpmiddelen zijn in het bestrijden van kleine en grote criminaliteit. 

Jan Desmeth, burgemeester: “Ervaring met de eerste 3 trajecten leert ons dat het aantal snelheidsovertredingen daalt van 5 tot 8 % overtredingen bij bemande controles naar 0,1 tot 0,2 % overtredingen bij ANPR-trajectcontroles. Deze maatregel verbetert dus de veiligheid en leefbaarheid. De ANPR-camera’s worden ook veelvuldig gebruikt door onze politiediensten in de strijd tegen kleine en grote criminaliteit, voornamelijk door de recherche- en de interventiediensten.” 

De keuze van de locaties waar de snelheidstrajecten komen, gebeurde op basis van ongevallencijfers, snelheidsmetingen en de analyse van de weginfrastructuur. 

Olivier Huygens, schepen van Mobiliteit: “Van alle trajecten stak de Georges Wittouckstraat in Zuun er jammer genoeg bovenuit. We tekenden er 32 kleine en grote ongevallen op over een periode van 3 jaar. Dat is de helft meer dan het tweede traject in de rij. Uiteraard zijn er nog andere trajecten waar dit nuttig had kunnen zijn, maar deze 8 trajecten staken er bovenuit. We rekenen erop dat autobestuurders overal in de gemeente hun snelheid binnen de perken houden. Andere voorbeelden in Vlaanderen leren ons dat bij voldoende trajectcontroles, autobestuurders ook op andere plaatsen hun snelheid beter aanpassen.” 

De volgende 8 trajecten worden uitgevoerd: 

1. Brusselbaan;
a. tussenVagevuurstraatenLeeuwerikstraat–70km/uur
b. tussen Leeuwerikstraat en Koning Albertplein – 50 km/uur 

2. Pepingensesteenweg tussen Brabantsebaan en Frans Pickéstraat – 70 km/uur 3. Georges Wittouckstraat tussen C. Leunensstraat en Bergensesteenweg – 50 

km/uur
4. Brabantsebaan 

a. tussenMechelsgatenHoogstraat-50km/uur 

b. tussen Baasbergstraat en Postweg – 50 km/uur
5. Fabriekstraat – Karel Gilsonstraat van parking voetbal tot Kerkplein – 50 km/uur 6. Pastorijstraat – Joseph Depauwstraat – H. Vanhouchestraat – 30 km/uur

Bart Keymolen, eerste schepen: “In het bestuursakkoord 2019-2024 hebben we opgenomen om van 3 naar 8 trajecten te gaan. Het feit dat we onmiddellijk naar 11 trajecten gaan, geeft aan dat het gemeentebestuur de veiligheid en leefbaarheid van onze gemeentelijke hoofdwegen heel ernstig neemt. We weten dat we hier een voortrekkersrol opnemen, maar we geloven dat deze uitbreiding een zichtbare impact zal hebben op onze wegen.” 

Mark Crispel, Korpschef: “De investeringen in extra ogen en oren op het terrein via deze 16 ANPR-locaties, zijn een tastbare hulp voor onze politiediensten. We realiseren zo ook twee vliegen in één klap. De veiligheid op de gemeentelijke hoofdwegen gaat erop vooruit, én de ANPR-camera’s worden frequent ingezet door onze diensten om criminaliteit te bestrijden.” 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jun 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief