HERNE/SINT-PIETERS-LEEUW – Art Valley on tour met groepstentoonstelling in Coloma

C21

HERNE/SINT-PIETERS-LEEUW – Art Valley on tour met groepstentoonstelling in Coloma

Art_valley_on_tour_2021
HERNE/SINT-PIETERS-LEEUW – Art Valley on tour met groepstentoonstelling in Coloma - © Deschuyffeleer
 

Ook Art Valley, de kunstoase van Joëlle Van Oers en Johan Laurent, maakt zich stilaan op voor een nieuw, uitermate boeiend en buitengewoon kunstrijke zomer. Naast de permanente tentoonstelling in hun landelijke huiskamergalerij en beeldentuin op hun thuisadres in de Heydestraat 6 in Sint-Pieters-Kapelle is er ook de groepstentoonstelling in het kasteel Coloma op 2, 3 en 4 juli.

‘Art Valley on Tour’ is de benaming die Joëlle en Johan hun buitenshuis ontwerp meegeven. Met ‘on tour’ wordt duidelijk de link gelegd naar een concept met een vruchtbare wisselwerking tussen én Art Valley in Sint-Pieters-Kapelle én een weloverwogen gelegenheidslocatie waar de voorziene tentoonstelling volledig tot  zijn recht moet komen. Hiervoor wordt gekozen voor het kasteel Coloma in het gelijknamig domein, tevens bekend voor zijn befaamde rozentuin, in de J. Depauwstraat 25 in Sint-Pieters-Leeuw. Dit fraai volledig gerestaureerd kasteel fungeert overigens als gemeentelijk cultureel centrum.

Niet minder dan 19 gepassioneerde kunstenaars uit alle hoeken van België en ook uit Frankrijk en Nederland stellen er dan hun werken voor. De tentoonstelling is een verzameling van een 50-tal creaties uit de schilderkunst, het beeldhouwen, de keramiek, de fotografie, de poëzie, tekeningen en toegepaste kunst, van zwart-wit tot heel kleurrijk. Voor elk wat wils dus. De exposanten Bruno Boffa, Patricia Coenraets, Francis Geeroms, Kaatje Grauls, Gaëtano Grisafi, Patrik Jacquemijns, Lies Knoben, Guy Leysens, Ina Marcus, Janot Michiels, Brigitte Moity, Stef Rymenants, Chantal Sallustin, Louis Marie Toussaint, Marnik Vander Heyden, Jan Vankeerberghen, Hilde Vissers en Bea Willems brengen er een hommage aan Michèle Haenen †2021.

Bovenop de 19 kunstenaars zal ook nog een staaltje te zien zijn van de permanente kunstenaars. Dit zijn Dominique Cambon, Cynthia Evers, Liliane Van der Elst, Jehan Versluys en Barbara Vos.

De vernissage is voorzien op vrijdag 2 juli van 19 tot 22u. Zoals het een vernissage betaamt zijn die dag ook de kunstenaars aanwezig om de bezoekers met veel plezier te woord staan. Op zaterdag 3 juli is de tentoonstelling toegankelijk van 13 tot 20u en op zondag van 10 tot 18u. De op dat ogenblik geldende corona-maatregelingen zullen dan van toepassing zijn.

Er is extra parkeerruimte aan het gemeentehuis te Sint-Pieters-Leeuw, Pastorijstraat 21.

Meer info op de Facebookpagina van Gallerie Art Valley

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jun 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 19 sep 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 11 sep 2021
Marc Sluys | 09 sep 2021

archief