LEEUW doet extra inspanningen om vaccinatiegraad te verhogen, met succes!

C21

LEEUW doet extra inspanningen om vaccinatiegraad te verhogen, met succes!

Vaccinatie_halle_
 

Sint-Pieters-Leeuw haalt in september en oktober 2021 een laatste keer alles uit de kast om de vaccinatiegraad in sommige wijken te verhogen.

Jan Desmeth, burgemeester: “Een laatste groep van circa 5.000 inwoners is moeilijk te overtuigen om zich te laten vaccineren. De vaccinatiegraad in de deelgemeente Ruisbroek en de wijk Negenmanneke blijft circa 10 %  onder het Vlaams gemiddelde. Deze week gingen we op pad voor huis-aan-huis-bezoeken in beide wijken om zo de mensen rechtstreeks correcte info te geven. Ook de komende twee maanden worden er laagdrempelige acties op touw gezet om deze inwoners correct te informeren en zo de vaccinatiegraad omhoog te krijgen.”

 

Dat onze eerste huis-aan-huis-bezoeken een succes waren, blijkt uit de cijfers! Op woensdag 8 september was er een tweede vrije inloopdag in onze lokale dienstencentra in Negenmanneke en Ruisbroek. In Negenmanneke kwamen maar liefst 74 personen achter een vaccin, in Ruisbroek daagden 91 personen op. Samen is dat goed voor 165 extra gevaccineerde Leeuwenaren! Op de eerste inloopdag hadden we slechts 40 bezoekers in totaal.

 

Vaccinatiebus

Vanaf 14 september is er via de eerstelijnszone Zennevallei een vaccinatiebus ter beschikking. Daarmee zullen we op verschillende locaties in Sint-Pieters-Leeuw halt houden. Mensen kunnen zonder afspraak en nog steeds gratis een prik krijgen in de vaccinatiebus. Wie wenst kan zelfs op een locatie buiten Sint-Pieters-Leeuw, in één van de andere gemeenten van de eerstelijnszone, achter een prik!

 

Jan Desmeth: ”Het grootste deel van de bevolking heeft gedaan wat ze moet doen. Met deze eindspurt willen we deze groep nog vergroten. Het is immers de beste bescherming tegen infectie en vooral tegen ernstige ziekte. Tenslotte liggen in de ziekenhuizen voornamelijk niet-gevaccineerde mensen. Dat is een feit.”  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief