SINT-PIETERS-LEEUW - G-sportdag Inkendaal

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - G-sportdag Inkendaal

Image001-1
 
Image002-1
 
Image004
 

Na een jaar van verplichte pauze wegens de coronamaatregelen, kon Revalidatieziekenhuis Inkendaal dit jaar opnieuw haar G-sportdag organiseren. Sporten is gezond en een beperking mag sporten niet in de weg staan. Vanuit die filosofie gaven 90 deelnemers vandaag het beste van zichzelf.

 

Sporten en bewegen is voor veel mensen een deel van de vrijetijdsbesteding. Regelmatige sportbeoefening is goed voor de conditie en de gezondheid, maar evenzeer voor het leggen van sociale contacten. Als revalidatieziekenhuis wil Inkendaal haar revalidanten ook op weg zetten om na de revalidatie aan sport of beweging te doen. Het ziekenhuis doet dat onder andere door sportinitiaties, persoonlijke begeleiding en dankzij de organisatie van een G-sportdag.

In 2020 werd de G-sportdag uitzonderlijk geannuleerd door de beperkingen die de coronaregels oplegden. Het team achter het sportevenement was maar al te blij dat de G-sportdag dit jaar wel kon plaatsvinden, ook al was het in een light-editie die enkel openstond voor revalidanten van Inkendaal.

 

Het programma van de G-sportdag is opgezet voor personen met een niet-aangeboren hersenletsel, neuromusculaire of locomotorische aandoeningen. De 90 deelnemers konden kiezen uit o.a. G-dans, fietsen, wandelen, boogschieten of konden meedingen naar de “Camionette Cup”.


Inkendaal kan voor de organisatie rekenen op ondersteuning van lokale sportclubs en -organisaties, Sport Vlaanderen, de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), de gemeente Sint-Pieters-Leeuw en een team enthousiaste vrijwilligers, die de activiteiten mee in goede banen leiden.

Coördinator Ellen Heydens: “Eindelijk kunnen we na de topeditie van 2019 opnieuw een sportdag organiseren! Het was dit jaar dan wel een iets beperktere editie, maar toch konden we onze revalidanten laten proeven van heel wat sportactiviteiten. Het is niet enkel een toffe dag. Dankzij het sportprogramma hopen we onze revalidanten in contact te brengen met sportorganisaties en hen duurzaam te laten sporten en bewegen.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 sep 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief