Cameraplan 4.0 in SINT-PIETERS-LEEUW goedgekeurd

C21

Cameraplan 4.0 in SINT-PIETERS-LEEUW goedgekeurd

Brahimharfaoui_jandesmeth_cameraplan_horizontaal
Brahim Harfaoui en Jan Desmeth stellen het cameraplan voor.
 

De gemeenteraad van 28 oktober 2021 keurde het cameraplan 4.0 goed.

Het is een uitbreiding van het netwerk van bewakingscamera’s waarmee de gemeente de veiligheid wil bevorderen, de overlast wil aanpakken en bepaalde locaties permanent wil in beeld brengen in het kader van de strijd tegen het sluikstorten.

Jan Desmeth, burgemeester: “De bestaande camera’s zijn extra ogen voor onze politiediensten in het kader van overlast en het bestrijden van kleine en grotere criminaliteit. Ze worden regelmatig geconsulteerd door onze recherche-, scorpio- en interventieploegen. Het maakt dat onze politiediensten sneller en efficiënter daders van bepaalde feiten kunnen oppakken. Met deze nieuwe bijkomende locaties zal dat niet anders zijn. Ook onze dienst maatschappelijke veiligheid raadpleegt de beelden wekelijks, in het kader van de strijd tegen sluikstorten.”

In 2014 verschenen de eerste camera’s in de Leeuwse straten. Het waren de ANPR- camera’s in het noordwesten van ons grondgebied.
In 2017 besliste het gemeentebestuur om de eerste pleinen, parkings en andere hotspots te voorzien van bewakingscamera’s.

In juni 2021 werd beslist om een volgende reeds ANPR-camera’s te plaatsen, zowel om aan trajectcontrole te doen als voor politionele doeleinden.
28 oktober jl. keurde de gemeenteraad de volgende locaties goed voor het plaatsen van bewakingscamera’s:

  • -  Wandelingstraat, ter hoogte van de sporthal, in Ruisbroek.

  • -  Parking tussen Kerkstraat en Karel Gilsonstraat in Ruisbroek.

  • -  Van Cotthemstraat in Negenmanneke.

  • -  Achterkant van de kerk van Zuun.

  • Brahim Harfaoui, schepen van afvalbeleid: “Twee plaatsen zullen een permanente bewaking mogelijk maken van bepaalde hotspots op het vlak van sluikstorten. Doordat we de Broekweg in de loop van 2022 nog zullen afsluiten in het zuiden en het noorden, zal men enkel de Broekweg kunnen in- en uitrijden via de Wandelingstraat. Door er een bewakingscamera te plaatsen, willen we het hele gebied vrijwaren van sluikstorten. De strijd tegen sluikstorten is immers een belangrijke prioriteit.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 okt 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief