Ook jaarmarkt in centrum Sint- Pieters-Leeuw vindt plaats in 2021

C21

Ook jaarmarkt in centrum Sint- Pieters-Leeuw vindt plaats in 2021

Jandesmeth_olivierhuygens_jaarmarktspl2021
 

Na de succesvolle jaarmarkten van Ruisbroek en Vlezenbeek in oktober, vindt nu ook de jaarmarkt in Leeuw centrum op 11 november plaats. De hele organisatie volgt de geldende federale maatregelen en komt er na een risico-inschatting door de bevoegde instanties. De jaarmarkt speelt zich volledig af in de buitenlucht en zal verder inzetten op de beste bescherming tegen het virus nl. vaccinatie. 

Het gemeentebestuur kijkt er alvast naar uit om al haar inwoners te ontmoeten op de jaarmarkt maar begrijpt dat bepaalde inwoners zich nog niet comfortabel genoeg voelen en dit jaar niet zullen opdagen. Hen ontmoeten we graag op de jaarmarkt van 2022. 

Deze jaarmarkt komt er na positief advies van de arts van de eerstelijnszone Zennevallei en een analyse van de huidige cijfers. 

In overleg met de horeca-uitbaters zullen de cafés aan de bib (‘t Leeuwke en ‘t Gareel) enkel buiten bedienen. Restaurants en café Pauwke zijn wel open, mits controle van het Covid Safe Ticket (CST) en enkel met zitplaatsen. 

De beste bescherming tegen een ziekenhuisopname door corona is nog steeds het vaccin. Op de jaarmarkt zal een grote en comfortabele vaccinatiebus staan waar de laatste twijfelaars een vaccin kunnen toegediend krijgen. Deze zal opgesteld staan op de bushalte aan het gemeentehuis. 


Traditiegetrouw zijn er ook dit jaar shuttlediensten vanop de parking van de Makro, het gemeenteplein in Vlezenbeek en het station van Ruisbroek. 

COVID-19 maatregelen voor de jaarmarkt van 11 november 2021 

Het federaal ministerieel besluit stelt dat de bezoekers van de jaarmarkt afstand moeten bewaren. Indien dit niet lukt wordt aangeraden een mondmasker te dragen, tenzij men aan het eten of drinken is. 

De gemeente Sint-Pieters-Leeuw voorziet in een éénrichtingsplan waarbij de bezoekers gevraagd wordt om rechts aan te houden. Hierin volgen we de federale maatregelen en het voorbeeld van de veel grotere jaarmarkt in Leuven. 

Om hogervermelde maatregelen aan de bezoekers kenbaar te maken voorzien we op het hele parcours borden. 

Elke standhouder moet alcoholgel hebben voor de bezoekers en de medewerkers. Daarnaast voorziet de gemeente Sint-Pieters-Leeuw in een 10-tal alcohol- dispensers langsheen het parcours. 

Indien voeding of drank wordt aangeboden, dienen de medewerkers van de stand een mondmasker te dragen (zoals in de horeca). 

Elektronisch versterkte muziek, waarvoor een vergunning nodig is, wordt dit jaar niet toegelaten op de jaarmarkt. Muziek waarvoor geen vergunningen nodig zijn (niet- versterkt en onder 85 dB) kan wel. Zelf organiseert de gemeente Sint-Pieters-Leeuw dit jaar geen optredens op het grote podium. 

 

Na overleg met de horeca-uitbaters op het parcours, werd overeengekomen dat het merendeel van de cafés binnen gesloten blijven en zij dit jaar enkel buiten hun klanten zullen bedienen via een soort “raam- en deurverkoop”. De meesten voorzien een tent naast hun inrichting. Hiermee wordt vermeden dat bij het binnen- en buitenlopen van de cafés telkens het Covid Safe Ticket moet gecontroleerd worden. Een maatregel die in normale tijden wel haalbaar is, maar op de jaarmarkt niet realistisch is. Restaurants zijn wel binnen open mits controle van het CST. Zij mogen enkel toegang verlenen wanneer klanten kunnen zitten. 

De jaarmarkt van Sint-Pieters-Leeuw vindt plaats in het centrum van Sint-Pieters- Leeuw. 

Aantal te verwachten bezoekers: ± 20.000 Aantal kramen: +/-180

Parkeerverbod: vanaf 0.00 uur (ganse zone) 

Afsluiten activiteitenzone: vanaf 6 uur Aankomst marktkramers: vanaf 6 uur 

Officiële opening jaarmarkt: 10 uur (mobiel podium voor het gemeentehuis. Muzikale opening door ‘Rock Au Vin‘ ) 

 

Prijskamp dieren 

Een publiekstrekker blijft de prijskamp van de tentoongestelde dieren. Dit jaar kan men de zadelpaarden, pony’s en boerenpaarden in de Pepingensesteenweg (tussen de H. Vanhouchestraat en Impeleer) komen bewonderen. De schapen, geiten, ezels, pluimvee en konijnen worden op en voor het privé-perceel opgesteld. 

Colomakasteel 

De 79ste editie van LeeuwArt vindt plaats in het Colomakasteel (gelijkvloers). De tentoonstelling is vrij toegankelijk. 

Grote wegen blijven bereikbaar 

Om het Leeuwse centrum zo goed mogelijk bereikbaar te maken, worden de grote wegen vrijgehouden voor het autoverkeer en vooral ook voor het openbaar vervoer en de pendel- en shuttlediensten. 

Pendelbussen Makro -SPL: 9 tot 21 uur 

Jaarmarktbezoekers kunnen gratis gebruik maken van de pendelbussen tussen de parking van de Makro (Bergensesteenweg nr. 427) en de jaarmarkt (hoek Galgstraat-J. Depauwstraat). Drie tot vier bussen pendelen vanaf 9 tot 21 uur onafgebroken tussen beide bestemmingen. 

Shuttledienst Vlezenbeek: 9 tot 17 uur 

Jaarmarktbezoekers kunnen gratis gebruik maken van de shuttledienst tussen centrum Vlezenbeek (Straatje links van oud gemeentehuis Vlezenbeek) en de jaarmarkt (hoek Brusselbaan-Nieuwenhovenlaan). Vier hybride auto’s shuttlen vanaf 9 tot 17 uur onafgebroken tussen beide bestemmingen. 

Shuttledienst Ruisbroek: 9 tot 17 uur 

Jaarmarktbezoekers kunnen gratis gebruik maken van de shuttledienst tussen centrum Ruisbroek (Stationsplein) en de jaarmarkt (hoek Europalaan-Galgstraat). Twee hybride auto’s shuttlen vanaf 9 tot 17 uur onafgebroken tussen beide bestemmingen. 

Parkeren
Langsheen de Galgstraat (tussen de Europalaan en de Lotstraat) wordt van 6 tot 22 uur langs de kant met onpare huisnummers een parkeerstrook ingericht. 

Langsheen de Victor Nonnemanstraat (tussen de Hoogstraat en rotonde gemeentehuis) wordt van 6 tot 22 uur langs de kant met onpare huisnummers een parkeerstrook ingericht. 

Fietsstallingen op parking gemeentehuis 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 nov 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief