Evenementen en activiteiten in LEEUW

C21

Evenementen en activiteiten in LEEUW

Logo_leeuw_

Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw screende haar eigen activiteiten en evenementen op de aangescherpte federale coronamaatregelen, beschreven in het nieuwe KB van 20 november.

 

Jan Desmeth, burgemeester: “Organisatoren en verenigingen kunnen nog steeds een aanvraag indienen voor alle activiteiten of evenementen, zolang ze vallen binnen de regels van het verstrengde KB. Alle aanvragen worden beoordeeld en getoetst aan dat bewuste KB. We leggen geen extra lokale maatregelen op.

Momenteel zit de Zennevallei 19 % onder het landelijke gemiddelde. We vragen onze bevolking om de huidige maatregelen strikt te volgen en bereiden ons parallel voor op het versnellen van de boosterprik voor iedereen.”

 

Evenementen en activiteiten binnen

Het risico op besmettingen ligt bij binnenactiviteiten nu eenmaal hoger.

Om deze reden annuleren we alle binnenactiviteiten die worden georganiseerd door het gemeentebestuur, waar meer dan 50 deelnemers worden verwacht.

Activiteiten waar de deelnemers stil zitten en niet eten/drinken kunnen wel plaatsvinden, ongeacht het aantal (vb.: culturele voorstellingen van Cultuurcentrum Coloma).

 

Evenementen en activiteiten buiten 

Evenementen in de buitenlucht kunnen volgens het nieuwe KB gewoon plaatsvinden.

Vaak is echter de organisatie in de praktijk onrealistisch.

Sinds 20 november kan bijvoorbeeld een kerstmarkt enkel doorgaan als iedereen, die iets eet of drinkt, dit zittend doet. Niet echt realistisch.

 

Om deze reden annuleren we alle buitenactiviteiten die worden georganiseerd door het gemeentebestuur, waar meer dan 100 deelnemers worden verwacht en vooral gegeten en gedronken wordt. 

 

Uitstel is geen afstel

Zeer concreet betekent dit dat het kerstdorp niet zal kunnen doorgaan. De Kerstcorrida en de kerstwandeling die jaarlijks plaatsvinden, zullen – mits aangepaste maatregelen – wel doorgaan. 

 

Jan Desmeth: “De nieuwjaarsreceptie voor onze inwoners op 9 januari 2022 wordt uitgesteld naar zondag 20 maart, de vooravond van de lente. Het wordt dit jaar dan geen nieuwjaarsdrink, maar een lentedrink. Samen zullen we klinken op elkaars gezondheid.” 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 jan 2022
Marc Sluys | 16 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief