Forse investering in scholenbouw in Sint-Pieters-Leeuw

C21

Forse investering in scholenbouw in Sint-Pieters-Leeuw

Unnamed
 

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert ruim 68.000 euro in Vrije Basisschool Jan Ruusbroec in Ruisbroek. “Onder meer met onze Scholen van Vlaanderen drijven we het investeringstempo sterk op”, zegt Weyts. “Tientallen leerlingen zullen in Sint-Pieters-Leeuw van nieuwe en hedendaagse onderwijsinfrastructuur kunnen genieten”, zegt Weyts.

 

Sint-Pieters-Leeuw deelt in deze investeringsgolf mee in de koek en kan met € 68.011,67 Vlaamse steun mee helpen bouwen aan het onderwijs van de toekomst. Concreet gaat het om asbestverwijdering, een herstelling van de vloerbekleding, de gevelplaten en de plafonds.

 

Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode in totaal 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Dat is nog eens 500 miljoen euro méér dan in de vorige regeerperiode. Al deze financiële steun kunnen schoolbesturen goed gebruiken voor bouw- of verbouwingswerken.

 

“Deze extra financiële ondersteuning, is een welgekomen duwtje in te rug voor de leerlingen van de Vrije Basisschool Jan Ruusbroec. Met deze extra middelen zetten we als gemeente verder in op de vernieuwing van de basisscholen in Sint-Pieters-Leeuw,” aldus schepen van Financiën Veerle Seré.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 dec 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 09 mei 2022

archief