SINT-PIETERS-LEEUW Lambiek Fabriek start het nieuwe jaar met een nieuw bier

C21

SINT-PIETERS-LEEUW Lambiek Fabriek start het nieuwe jaar met een nieuw bier

Editiepajot_bart_devill___lf1
Jo Panneels en Jozef Vanbosstraeten van de Lambiek Fabriek / foto Bart Devillé
 

 

Om het jaar op een positieve manier te starten stelt Brouwerij Lambiek Fabriek twee nieuwe producten voor. Deze kunnen vanaf vrijdag 14 januari afgehaald worden in hun nieuwe locatie, Eugène Ghijsstraat 71 1600 Sint-Pieters-Leeuw.

Het gaat Lambiek Fabriek inderdaad voor de wind. Deze werd pas in 2016 opgestart en wordt gerund door de vrienden Jo Panneels en Jozef Vanbosstraeten. Intussen hebben ze al een mooie portfolio lambiekblends opgebouwd: dit gaat al om een dertiental bieren. Jo Panneels: “Om het jaar goed te starten stellen we graag twee nieuwe producten voor. Juicy & Wild Gros-Elle. Een fris en fruitig fruitbier, uiteraard op basis van onze lambieken, met twee soorten fruit. Enerzijds hebben we de rode bes (60%), anderzijds de Muscaris druif (40%) met een alcohol% van 7.7%. Een bier waar we onmiddellijk de zomer in proeven! De Gros-Elle is beschikbaar in flessen van 75cl en in dozen van 6 flessen. Juicy & Wild Muscar-Elle 37.5 cl. Omdat er vraag naar onze goudenmedaillewinnaar (Brussels Beer Challenge) in kleiner formaat hebben we naast de Muscar-Elle 75cl, de Muscar-Elle ook in 37.5cl beschikbaar. Deze zit in dozen van 12 flessen. “

Opvallend is ook het nieuw adres van de hoofdzetel: Eugène Ghijsstraat 71 1600 Sint-Pieters-Leeuw(openingsuren: iedere weekdag van 8u30 tot 16u30). Hier was vroeger een schrijnwerkerij Aramis en is gelegen op de grens met Drogenbos(naast Exobois). Jo Panneels: “Brouwen doen we er niet, blijven we op locatie doen.. Bedoeling is dat we dit op termijn zelf willen doen op een eigen locatie. Hier laten we de lambieken rijpen op onze eikenhouten vaten. We blenden en vullen af op deze locatie. Is tevens onze hoofdzetel. In de toekomst voorzien we nog extra producten (fruit – druiven, er zijn nieuwe whisky vaten van Het Anker aangekocht, …). De reden van verhuis? Wij hadden dringend meer ruimte nodig. Eerstdaags verwachten wij 4 extra foeders van 6.500 liter uit Italie. “ Meer info: www.lambiekfabriek.be .

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jan 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 mrt 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief