Hondenlosloopweides in LEEUW

C21

Hondenlosloopweides in LEEUW

Hondenweide_leeuw_
 

Het gemeentebestuur gaf reeds te kennen dat het herinrichten van de bestaande hondenlosloopweides en de uitbreiding van de weides op de agenda stonden. Met de opmaak van een visietekst zet het bestuur verder in op de aanpak van de hondenlosloopweides.

 

Een hondenlosloopweide heeft niet alleen een functie voor de beestjes, maar is ook een ontmoetingsplek waar mensen samenkomen. Op die manier wordt ook het contact tussen de buurtbewoners gestimuleerd.

De hondenlosloopweides zullen steeds worden ingepast in het landschap en om dit te realiseren werd er gekozen voor natuurlijke materialen en verschillende soorten beplanting. 

Naast een sociale en landschappelijke functie krijgt de hondenlosloopweide natuurlijk ook een functionele functie, waarbij de honden de ruimte krijgen om te spelen en vrij rond te lopen. 

 

Sint-Pieters-Leeuw telt op dit moment 3 hondenlosloopweides: 1 in Wilderveld (platanenlaan), 1 in de Vorstsesteenweg (naast het speelplein) en 1 aan de groene beemd (tegenover sporthal Braillard in Ruisbroek). De komende maanden zal er werk worden gemaakt van 3 bijkomende hondenlosloopweides: aan Zonnig Leven (Zuun), in het centrum van Leeuw en in de A. Van Cotthemstraat (Negenmanneke). Op deze manier is er een geografische spreiding van de losloopweides in de gemeente daar waar de noden het grootst zijn.

 

De bedoeling is om de bestaande losloopweides aan te passen zodat zij binnen de visie passen. Zo zal elke losloopweide worden voorzien van een gebruikersreglement, zitelementen voor de baasjes , een degelijke afsluiting, een sas met hondenpoepzuilen en natuurlijke speelelementen zoals bijvoorbeeld boomstammetjes. De nieuwe hondenlosloopweides zullen op dezelfde manier worden ingericht. De uitvoering hiervan wordt voorzien in 2022-2023.

 

An Speeckaert, schepen van Dierenwelzijn: “Met de opmaak van deze visie willen we op korte termijn werk maken van de uitbreiding van de hondenlosloopweides waar nodig en de aanpassing van de bestaande weides zodat dit op verschillende plaatsen in de gemeente een aangename plek wordt waar je met de hond terecht kan. Verder willen wij ook investeren in hondenpoepzuilen die op verschillende locaties in de gemeente geplaatst zullen worden. De ervaring in andere gemeenten leert ons dat het plaatsen van hondenpoepzuilen mensen motiveert om de hondenpoep op te ruimen en op deze manier willen wij de overlast die dat met zich mee kan brengen aanpakken.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jan 2022
Marc Sluys
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief