De LEEUWSE Padel Club opent binnenkort zijn velden

C21

De LEEUWSE Padel Club opent binnenkort zijn velden

Leeuwse-padel-club-en-schepen_herwig-smeets
 

In 2021 kondigde de gemeente Sint-Pieters-Leeuw aan twee concessies vrij te stellen om er padelterreinen aan te leggen en uit te baten. Tijdens een openbare aanbesteding schreven 8 kandidaten zich in om hun dossier voor te stellen. Het project “Leeuwse Padel Club” kon zich onderscheiden van de andere kandidaten, een initiatief van 3 Leeuwse jeugdvrienden: Nicolas Hulsmans, Mathieu Hulsmans en Sean De Koster 

De club zal 8 terreinen uitbaten op 2 locaties. Op site Wildersportcomplex (Sint-Pieters-Leeuw) en site Braillard (Ruisbroek) zullen elk 4 terreinen komen.

 

Met 112 % groei per jaar is padel niet enkel een lockdown hype, maar de snelst groeiende sport in Vlaanderen. In Spanje is padel sinds meerdere jaren zelfs de 2de grootste sport na voetbal.

 

Bijna een jaar nadat de drie jeugdvrienden zich inschreven voor de aanleg van verschillende padelterreinen, hebben ze zicht op een openingsdatum. “We zijn de laatste maanden volop bezig geweest om de nodige vergunningen te verkrijgen in nauwe samenwerking met de gemeente”, verduidelijkt Mathieu Hulsmans. “Het vergunningsproces voor de site Wildersportcomplex ging iets vlotter waardoor we vandaag zeer blij zijn om aan te kondigen dat de eerste vier padelterreinen openen in juni 2022”, gaat Mathieu verder.

 

De eerste velden die in juni 2022 zullen opengaan, zijn 4 dubbelvelden. “Wij willen een duurzame club zijn, dus ambiëren we om onze spelers de beste infrastructuur aan te bieden”, stelt Nicolas Hulsmans enthousiast. Naast het aanbieden van een goede infrastructuur willen de ambitieuze mannen ook volop inzetten op toegankelijkheid. “Wij willen inwoners samenbrengen ongeacht hun achtergrond of beperking”, voegt Sean De Koster er nog aan toe.

 

Padel kwam het afgelopen jaar in andere steden niet altijd positief in de media voor wat betreft geluidsoverlast. "Deze problematiek hebben we binnen ons dossier aangepakt. Community engagement is enorm belangrijk; we willen dicht bij de bevolking staan", sluiten de gemotiveerde mannen af.

 

Herwig Smeets, schepen van sport: “We wensen de Leeuwse Padel Club alvast veel succes toe in de bouw en uitbating van hun infrastructuur en kijken er reeds naar uit een hechte clubwerking te mogen verwelkomen binnen het ruime sportaanbod dat Sint-Pieters-Leeuw haar inwoners te bieden heeft. Wij hopen dat vele Leeuwenaars zich aangesproken zullen voelen om bij de de Leeuwse Padel Club regelmatig een balletje te slaan. De lokale verankering was namelijk één van de belangrijke beslissingscriteria om voor dit dossier te kiezen. Ik wens alle toekomstige spelers alvast nu reeds veel en prettig padel-plezier toe!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 apr 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief