SINT-PIETERS-LEEUW - Ingebruikneming aardgasnet in Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Ingebruikneming aardgasnet in Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem

Editiepajot_spl_aardgas_foto_merckx
Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem hebben nu ook aardgas. (Foto Felix Merckx)
 

Diverse straten in Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem zijn sinds kort ook aangesloten op het aardgasnet. Daardoor krijgen heel wat gebruikers de mogelijkheid over te schakelen op het milieuvriendelijke en comfortabele aardgas als energiebron. Burgemeester had de eer de kraan voor het aardgas open te draaien.

Deze uitbreiding van het aardgasnet is een gezamenlijk initiatief van distributienetbeheerder Iverlek, het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw en Eandis.

In Oudenaken is bijna 0,8 km. aardgasnet op middendruk en ruim 4 km. Aardgasnet op lage druk aangelegd. Hierdoor kunnen in totaal 99 potentiële klanten aangesloten worden.
In Sint-Laureins-Berchem is ruim 4,7 km. Aardgasnet op lage druk aangelegd. Hierdoor kunnen in totaal 152 potentiële klanten worden aangesloten.
Er moet nu nog één project worden afgewerkt, de Oude Postweg, waar ongeveer 200meter aardgasnet op lage druk zal worden aangelegd, waardoor drie woningen aansluitbaar worden.

Het was burgemeester Van Linthout die de eer kreeg de symbolische vlam te mogen aansteken.
Lieve Vanlinthout: “Wij zijn er van overtuigd, dat met de aanleg van dit gasnet, u er als bewoner van Sint-Laureins-Berchem en Oudenaken, een serieuze troef bij krijgt voor uw energiekeuze. Als gemeentebestuur vonden we het in ieder geval belangrijk dat ook u de mogelijkheid kreeg om aan te sluiten op deze moderne en comfortabele energiebron.  Ik wens hier zeer nadrukkelijk de bestuurders van Iverlek en de medewerkers van Eandis te danken voor de vlotte uitvoering van de werken en dit niet steeds in gemakkelijke omstandigheden. Voor onze gemeente betekent dit alvast opnieuw een belangrijke stap in de optimalisatie van de infrastructuur op vlak van nutsvoorzieningen”.

Wie in Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem langs het traject van het nieuwe aardgasnet woont, ontving een folder met antwoordkaart. Indien een bewoner beslist om binnen het jaar voor zijn verwarming aan te sluiten op het aardgasnet en van een andere brandstof over te schakelen naar aardgas is de huishoudelijke standaardaansluiting gratis.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jun 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief